Hampus är även detta året nominerad till Cision PR Influencer Award. Han har tidigare varit digital strategichef på Intellecta Corporate, men gick i år upp som vice vd för företaget. Han har även en bakgrund inom politiken där han bland annat arbetat med digital PR för Socialdemokraterna samt som kommunikationsstrateg på Forum för Levande Historia. Förutom detta är Hampus även hjärnan bakom Twittercensus, som årligen kartlägger aktiviteten på Twitter i Sverige och de nordiska grannländerna.

Namn: Hampus Brynolf
Byrå: Intellecta Corporate
Blogg: Hampusbrynolf.se
Twitter: hampusbrynolf
Instagram: hampusbrynolf
Youtube: hampusbrynolf

 1. Vad motiverade dig att börja arbeta med/inom PR? / Hur kommer det sig att du började intressera dig för PR-branschen?
  Kommunikation är ett av de kraftfullaste verktygen för att påverka och jag tror att mitt samhällsengagemang är grunden till min dragning till branschen. Jag har alltid rört mig i gränslandet mellan kommunikation och verksamhet, offentlig och privat sektor så steget till en byrå kändes aldrig särskilt långt.
 2. Hur jobbar du med digital PR för att bygga ditt eget varumärke?
  Min usp har alltid varit dataunderbyggda insikter och spaningar. Det finns gott om tyckare – jag ville vara något annat. Men helt ärligt, just nu jobbar jag inte så mycket med mitt varumärke, jag är föräldraledig vilket syns tydligt på mina flöden.
 3. Vilken är den viktigaste trenden inom onlinekommunikation just nu?
  Att ta mätning och analys bortom de banala och enkla måtten och få organisationer att förstå och agera på dessa insikter är åtminstone vad jag brinner för just nu!
 4. Hur gör du för att lära känna dina följare/läsare bättre?
  Som jag alltid gör – mäter, analyserar och visualiserar! Då framträder mönster och strukturer. Sen om jag är på gott humör pratar jag med mina följare också…
 5. Hur känns det att vara nominerad i Cision PR Influencer Award 2015?
  Alltid kul och ett kvitto på att man gör något rätt förstås!
 6. Och slutligen, vem tror du vinner årets Cision PR Influencer Award 2015?
  Brit Stakston.

Här kan du läsa mer om Cision PR Influencer Award och de nominerade till årets pris.

 

 

 

 

Tags: ,

About Sofia Strid

Jag jobbar som Community Manager här på Cision.