…det ända sättet att verkligen veta är att sätta sig med dom!

Så, då är det bestämt! I en vecka framöver jobbar jag hos PR-byrån Greenhill Relations för att komma närmare i hur en PR-konsult till vardags arbetar och även hur de använder sig av Cisionpoint. Använder dom sig av både Plan och Connect och utnyttjar dom alla roliga finesser i verktyget för deras kunder?

GH sitter i lokaler som de delar med andra företag inom branschen. Jag finner en reklambyrå, ett och annat videoföretag, en annan PR-byrå, mediasäljare etc. Några större, andra up and comers! Fantastiskt stimulerande miljö och ger möjlighet att samarbeta med företagen emellan. Detta är väl ingen nyhet att många reklam-, pr-, web-, medie- och diverse andra byråer delar lokaler men sitter man inte i en sådan själv så blir man alltid lika glad när man entrar en!

Häng med Greenhill Relations

Häng med Greenhill Relations

Dagen började med en genomgång av kunderna (tråkigt nog får man inte vara med på alla möten pga förståeliga sekretesser) och hur planen den närmaste tiden och hur planen längre fram i tiden ser ut. Det är en rejäl blandning av branscher, allt ifrån fastigheter till sökmotorer.

Det finns givetvis en bas och en struktur för hur man lägger upp PR-planen och aktiviteterna för företagen och såsom alltid måste man ta hänsyn till vad kunden i fråga vill åstadkomma. Jag var på ett frukostseminarium på Berghs i morse där talaren “Markus Lindblad, processledare, Swedbank tog oss med i en diskussion om kommunikationens uppgift i relation till företagets övergripande strategiska affärsmål, samt vad som i kommunikation förändrar faktiska attityder och beteenden”.

Precis detta lever konsulterna med varje dag på jobbet. Alltså, “Vi är grymt duktiga på det vi gör!” men även tänka “Vad får egentligen detta för effekt för denna kund?… Ingen stor påverkan? OK, vi bör tänka om”. Här har intåget med sociala medier fått en fasans spurt där man bemästrar relationen hos några nyckelpersoner innan man försöker påverka. I princip: skapa förtroende hos din målgrupp men få även ambassadörer att dela med sig av ditt budskap=bättre genomslag och större påverkan.

De första inledande dagarna har varit grymma, med spänning väntar jag på vad morgondagen har att erbjuda. Jag ser fram emot att skriva ett pressmeddelande och lite mer researcharbete. Nu är det dags för ett Superbrands seminarium på Summit.

Hörs snart!

//Haben = PR-konsultlover!

annica.sandberg@cision.com'

About Annica Sandberg

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Annica Sandberg contributed a whopping 125 entries.