Såhär i början på ett nytt år skrivs det mängder av trendspaningar. Det kan vara svårt att hänga med i alla svängarna och vi tänkte därför tipsa om ett antal välskrivna bloggposter och artiklar som vi tycker ger en bra bild av det år som vi nu har framför oss!

Smartphone + video = Sant
Vine, filmklipp på Instagram och Snapchat. Vi såg flera nya funktioner för videodelning under 2013 och det verkar vara en bestående trend att vi vill dela med oss av vad vi gör, gärna i rörlig bild. Det ska vara kort, lättkonsumerat och enkelt att dela – gärna direkt från mobilen. Med detta sagt vill vi tipsa om Business 2 Community som listar social media marketing-trender för år 2014, och Resumé som skriver om digitala trender 2014.

Allt handlar om kunden
Reklamtröttheten är större en någonsin och marknadsföringen måste därför ske på mottagarens villkor. Här kommer Content Marketing in i bilden, något många pratar om redan, men kanske är det inte lika många som har erfarenhet av att praktiskt arbeta med det. KNTNT bjuder på ett fullspäckat blogginlägg med 16 trender inom Content Marketing för dig som vill lära dig mer, och ha koll på det senaste.

Nyheter är sociala
Twitter Alerts, nyheter i ditt Facebookflöde och Omni. Vi ser att nyheter skapas, konsumeras och sprids i sociala nätverk. Journalister blir mer synliga i sociala medier, och tar plats i diskussioner. Något som blir viktigare än någonsin är alltså att ha omvärldsbevakningen på plats för att kunna vara den som har koll först, kan agera och följa upp! På Digimind Insights kan du läsa om hur du gör för att lyckas med din sociala medier-bevakning år 2014.

 

Då vi satsar mer och mer på webb, sociala medier, och det digitala, så lär det också leda till att det blir allt viktigare att mäta de satsningar som görs online. Analys och uppföljning lär bli ledord framöver tror vi! Läs gärna om våra egna bevaknings- och analystjänster, samt tjänst för Content Marketing på vår hemsida. Nu ser vi fram emot 2014 och vad detta år kommer att föra med sig!

Bilden har vi lånat härifrån

 

nathalie.rosenholm@cision.com'

About Nathalie Rosenholm

Jag arbetar som sälj- och marknadskoordinator för Cision Skandinavien och uppdaterar bloggen med tips för hur du bäst når ut med dina nyheter, information om våra samarbeten och events och allt annat som händer hos oss på Cision.