För en vecka sedan kom den senaste utgåvan av rapporten “Svenskarna och internet” som kartlägger svenskarnas internetanvändning. För dig som jobbar med kommunikation och webb är detta verkligen en guldgruva innehållandes massor av värdefull information och insikter!

Rapporten “Svenskarna och Internet” ges ut årligen av .SE (Stiftelsen för internetinfrastruktur) som är en oberoende allmännyttig organisation som verkar för positiv utveckling av internet i Sverige. Den data som ligger till grund för rapporten tas fram av .SE:s egen datainsamling. I år har 3000 personer i åldrarna 12 år och uppåt intervjuats för att ta reda på hur internet används här i Sverige. Visste du till exempel att det vi gör allra mest på internet är att söka efter fakta, kolla på YouTube, läsa tidningar och Facebooka?

Några saker som det berättas om i den senaste rapporten är att:

  • 9 av 10 svenskar har tillgång till både internet och dator
  • 73 % av svenskarna har en smart phone
  • 57 % av alla tvååringar använder internet
  • 99 % av 12-15-åringarna använder  Youtube
  • Användningen av sociala medier fortsätter att öka och Instagram växer snabbast
  • Användandet av surfplattor ökar kraftigt och det är framförallt barnfamiljerna som driver utvecklingen framåt

På denna sida kan du ladda ner hela rapporten Svenskarna och internet 2014.
På denna sida kan du sortera bland alla data utifrån olika ämnen.

nathalie.rosenholm@cision.com'

About Nathalie Rosenholm

Jag arbetar som sälj- och marknadskoordinator för Cision Skandinavien och uppdaterar bloggen med tips för hur du bäst når ut med dina nyheter, information om våra samarbeten och events och allt annat som händer hos oss på Cision.