Igår meddelande Twitter att de möjliggör livestreaming direkt i sina tweets genom Periscope. Funktionen går live i veckan och innebär att livestreamade videos automatiskt rullar igång på Twitter och att användarna inte behöver klicka sig bort från Twitter.

Vad innebär då den här förändringen för kommunikatörer och marknadsförare? Kevin Shively ger oss några fördelar och några utmaningar.

Fördelar:

Bredare publik – Twitter har en gigantisk mängd användare. Även om 100 miljoner livestreams har kunnat ses på Periscope sedan appen skapades förra året, ligger Twitter inne med över 320 miljoner användare som nu kommer kunna ta del av livestreamade videos.

Starkare närvaro på följarnas timeline – Tidigare har man kunnat klicka på periscopelänken i en tweet, men nu kommer livestreaming kunna läggas till direkt i din tweet, vilket innebär att dina följare lättare kan få upp ögonen för och engagera sig i ditt content.

Lättare åtkomst – Du kan räkna med att flera kommer att se ditt livestreamade material eftersom Twitteranvändarna nu inte behöver lämna plattformen.

Utmaningar:

Lättare åtkomst – I och med att det blir enklare för följarna att ta del av ditt livestreamade innehåll behöver innehållet vara genomtänkt. Vem som helst kan se det du lägger ut, så se till att göra en extra kvalitetskontroll.

Synlighet – Ditt streamade material kommer att synas och spelas upp automatiskt för dina följare. Utmaningen ligger i att göra dina klipp tillräckligt intressanta så att följarna stannar och tittar.

Ljud – Många av dem som kommer se dina livevideoklipp har ljudet av. Se till att göra innehållet intressant oberoende av ljud eller ge följarna en riktigt god anledning att sätta på ljudet.

 

Källa: Kevin Shively, Twitters blogg

About Ulrika Peyron

Jag jobbar som marknadschef för Cision i Skandinavien. Här på bloggen får du tips och inspiration kring saker som rör kommunikation, PR och Investor Relations. Du hittar också information om våra samarbeten, events och annat som händer hos oss på Cision.