Förra veckan tipsade vi om hur man kan infoga bilder i sina nyheter för att få bästa möjliga genomslag i media. Denna vecka vill vi gärna dela med oss av ett  framgångsrikt exempel. Orsa Björnpark skickade ut en nyhet i veckan på CisionWire om Isbjörnskalas i Orsa Björnpark.

 Isbjörnen

Samma dag som pressmeddelandet gick ut publicerade Aftonbladet en helsidesartikel om nyheten som ni kan se nedan. Vi ringde upp Niclas Runberg, försäljnings- och marknadschef på Grönklittgruppen och frågade vad som är viktigt att tänka på när man skickar ut en nyhet och varför han tror att Aftonbladet valde att skriva om just deras nyhet.

Jag tror att en bra rubrik alltid drar intresset till sig, men andra viktiga faktorer förutom intressant innehåll är alltid att infoga bilder och till sist rätt timing. Isbjörnar vs kallt väder, bra bilder och ett annorlunda roligt innehåll.

Aftonbladet

Vi håller med Niclas på Grönklittgruppen. Tänk på timing om det går när ni publicerar era nyheter. När det är den bistraste vintern på många år är intresset för isbjörnar större än vanligt.

Tveka inte att höra av er till Cision om du behöver hjälp med hur du arbetar med bilder i dina pressutskick för att få bra genomslag.

annica.sandberg@cision.com'

About Annica Sandberg

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Annica Sandberg contributed a whopping 125 entries.