Relevant innehåll och genomtänk placering av utvalda sökord, det är det viktigaste i sökmotoroptimering av såväl sajter som nyheter. Framtidens sökningsplaceringar kommer dessutom att färgas allt mer av hur läsare värderar innehållet. Det diskuterades under morgonens frukostseminarium om SEO och framtidens sökningar.

– Konkurrera med ditt innehåll. Skapa ett innehåll som är bra, unikt, uppskattat och delat så kommer du att få en bra synlighet, sammanfattade Kalle Blohm, marknadschef Mediaanalys.

Kalle Blohm, marknadschef Mediaanalys, på Cisions frukostseminarium om SEO

Kalle Blohm, marknadschef Mediaanalys, föreläser om SEO på Cisions frukostseminarium

Här kan du se Kalles presentation.

[slideshare id=13377709&doc=frelsningcision-120619044522-phpapp02]

 

Vår sälj-och marknadsdirektör Alexander Mason gav också några tips om hur du bäst sökordsoptimerar dina nyheter.

  1. Publicera på en sajt som är SEO-optimerad. Genom att dra nytta av kraften som den sajten ger din egen får du en bättre placering i sökningarna. Glöm inte att länka till din egen sajt i pressmeddelandet.
  2. Tänk över din placering. Använd rätt ord på rätt platser och fundera på hur du använder länkar. Traditionellt sätt har man lagt länkar längst ner i pressmeddelandet. Länkar du i ingressen ger det däremot mer sökkraft till sajten som du länkar till.
  3. Använd dig av bilder och video. Det höjer sökmotorernas rankning av ditt innehåll och gör dessutom nyheten trevligare att dela med sig av i andra flöden.
  4. Länka från andra sidor. Bygg ett eget länk-nätverk. Din sajt är lika viktig som de sajter som pekar på dig, eftersom inlänkar står i direkt relation till sökordsoptimeringskraften.
  5. Gör din nyhet delningsbar. Se till att nyheten enkelt kan delas i sociala nätverk och se till att rubriken är kort och intressant.
Alexander Mason ger tips på hur du sökmotoroptimerar dina nyheter

Alexander Mason ger tips på hur du sökmotoroptimerar dina nyheter

Här kan du se hela Alexanders presentation.

[slideshare id=13377580&doc=55tipsonseo-120619043607-phpapp01]

 

Kalle från Mediaanalys kommer dessutom att gästblogga under veckan. Håll utkik här på bloggen.

anna.westrin@cision.com'

About Anna Westrin

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Anna Westrin contributed a whopping 100 entries.