Cecilia Sandahl, presschef på Vårdförbundet, jobbar dagligen med Facebook och Twitter för att sprida sitt budskap om en säker och trygg vårdmiljö där individen står i centrum. Cision har ställt tre snabba frågor till Cecilia där vi får svar på hur de har gjort för att få synlighet i sociala kommunikationskanaler.

Varför är det viktigt för er att få spridning i sociala medier?
För oss är det viktigt att finnas där politikerna, beslutsfattarna och våra medlemmar finns. De flesta finns numera på Facebook och Twitter och därmed har vi arbetat aktivt med att synliggöra vår information även där. Vårdförbundet har i dagsläget en redaktör som dagligen jobbar med vår kommunikation i sociala medier.

Berätta lite om hur ni arbetar med Facebook som kanal för er kommunikation?
”Fullt ut kampanjen” är en av våra viktigare aktiviteter på Facebook som visat sig bli mycket effektiv. Kampanjen handlar om att ta tillvara medlemmarnas kunskaper fullt ut samt att säkerställa att de får betalt därefter. Sjuksköterskorna är exempelvis en yrkesgrupp som vi arbetar för att de ska belönas för det viktiga arbete de gör och den kunskap de besitter. Sociala medier har visat sig vara viktiga kanaler för att nå ut med sådana kampanjer och dess viktiga budskap.

Hur har Cision underlättat för ert arbete med synlighet online och i sociala medier?
Vi är jättenöjda med de nya kanalerna för sociala medier som Cision precis lanserat. All pressinformation som vi skickar genom Cision till medier publiceras nu direkt på våra konton på Facebook och Twitter. Det är verkligen en fördel att samma budskap sprids samtidigt i alla kommunikationskanaler som vi arbetar med. Många gånger skickar vi ut känslig information och därför är det viktigt att alla får ta del av den samtidigt. Något Cisions lösning för nyhetspublicering säkerställer.

Här kan du läsa mer om våra tjänster för sociala medier. Du kan även kontakta oss direkt så kommer vi fram till en lösning tillsammans som passar ditt arbete med PR och kommunikation.

annica.sandberg@cision.com'

About Annica Sandberg

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Annica Sandberg contributed a whopping 125 entries.