Bland årets nykomlingar till Cision PR Influencer Award hittar vi Viktor Frisk, som inte bara är ny på listan bland de nominerade, utan även lyckats ta sig till en topp 5-placering. Trots sin unga ålder har Viktor snabbt lyckats skapa sig en fartfylld karriär. Allt från att driva Sveriges största modeblogg, vara artist och schlagerstjärna till att nu arbeta som social media director på Mindmakers PR. Med sin sprudlande personlighet anar vi att detta bara är början av Viktors långa karriär.

Under Spinngalan den 19 november kommer det avslöjas vem vinnaren är och exakt vilken placering Viktor får i årets CPRIA.

Namn: Viktor Frisk
Byrå: Mindmakers PR
Blogg: viktorfrisk.nu
Twitter: viktorfrisk
Instagram: viktorfrisks
Periscope: ViktorFrisk

 1. Du är en av de mest inflytelserika PR-konsulterna i Sverige, vad är ingredienserna bakom din framgång?
  En viktig ingrediens är min personliga erfarenhet. Sedan jag var 15 år har jag bloggat och byggt mina egna sociala kanaler. Det har givit mig bred kunskap av digitala kommunikationskanaler och hur man kan använda dem för att påverka. Det kanske är klyschigt, men jag har gjort många fel på vägen och lärt mig av dem.
 2. Vilka sociala medier är du mest aktiv i och varför?
  Jag är aktiv på de flesta plattformarna men fokus ligger på Instagram, Snapchat, Blogg, Youtube, Facebook. Jag är aktiv inom de flesta områden som inspirerar mig och där jag får möjlighet att utöva mitt kreativa intresse.
 3. Vad gör du mer respektive mindre av idag än för 2 år sedan när det kommer till onlinekommunikation?
  Jag tror den största skillnaden mellan hur jag tänkte för 2 år sedan och hur jag tänker idag är att jag tänker till mer hur jag uttrycker mig samt avvaktar och funderar igenom innan jag publicerar något med ett stort djup i. Med många följare kommer ett ansvar, därför är det viktigt att jag uttrycker mig rätt.
 4. Känner du att du har en bra kontakt med dina läsare/dina följare?
  Jag försöker gå in och like:a och kommentera alla de bilder som jag blir taggad i. Jag försöker alltid få mina följare att hänga med i mitt liv och det tror jag de tycker är roligt. Jag känner att jag har en bra kontakt med dem som följer mig, men självklart kan man alltid bli bättre.
 5. Hur känns det att vara nominerad i Cision PR Influencer Award 2015?
  Eftersom jag inte har varit i PR-branschen mer än några månader känns det fantastiskt roligt att ha blivit nominerad till ett så fint och hedersvärt pris. Det känns också väldigt kul och hedrande med tanke på hur duktiga de övriga nominerade är.
 6. Och slutligen, vem tror du vinner årets Cision PR Influencer Award 2015?
  Jag har faktiskt ingen aning! Jag har både vänner och bekanta som också är nominerade i samma kategori. Jag tycker alla nominerade gör ett suveränt bra jobb och förtjänar en vinst.

Här kan du läsa mer om Cision PR Influencer Award och de nominerade till årets pris.

About Sofia Strid

Jag jobbar som Community Manager här på Cision.