Igår var det äntligen dags för vårt seminarium i Almedalen. Redan klockan 9 samlades morgonpigga kommunikatörer och journalister för att lyssna på ett panelsamtal om relationen mellan yrkesgrupperna. 

Morgonen inleddes med att vår marknadschef Anna Helin höll en presentation om resultaten av vår årliga journalist- och kommunikatörsundersökning. Bland annat lyfte Anna fram vikten av mätning, vilka kanaler kommunikatörerna satsar på och hur journalister vill bli kontaktade. Visste du till exempel att 62% av journalisterna anser att rätt kontaktuppgifter är viktigast i ett pressmeddelande?

Ladda ner undersökningen via vår hemsida.

IMG_7746

Ett panelsamtal mellan Henrik Eriksson, chefredaktör för Nyheter24 , Ulrica Widsell, vice förbundsordförande i Journalistförbundet, Seher Yilmaz, ordförande för Rättviseförmedlingen och Emma Blom, vd på Social Industries modererades sedan av Cisions kommersiella chef Alexander Mason. Utgångspunkten var temat “journalister -och kommunikatörer- Sveriges sämsta kärleksrelation?” och panelen kom in på frågor som innehållsskapande, utvärdering och flödet av nyheter och källkritik.

Missade du oss i Almedalen? Den 24 augusti håller vi ett favorit-i-repris- seminarium i Stockholm och vill du komma kan du redan nu anmäla dig här.

Vill du veta mer kan du även läsa artikeln “Det produceras för mycket innehåll” i Journalisten, som intervjuat Anna Helin och Alexander Mason.

About Ulrika Peyron

Jag jobbar som Content Marketing Manager för Cision i Norden. Här på bloggen får du tips och inspiration kring saker som rör kommunikation, PR och Investor Relations. Du hittar också information om våra samarbeten, events och annat som händer hos oss på Cision.