Igår var det dags för Di Gasells nästa sista stopp i Göteborg och Cision var självklart på plats! Göteborg bjöd på publikrekord med en ökning av 40 Gasellföretag från föregående år. 982 Gaseller var på plats som tillsammans skapat hela 20102 jobb.

Cision på Di Gasell i Göteborg

Publikrekord på Di Gasell i Göteborg.

Kvällens första gäst var Annie Lööf – Sveriges näringslivsminister. Hon diskuterade bland annat hur man ska skapa fler jobb i Sverige. Dessutom klargjorde hon att Centerpartiet kommer fortsätta samarbeta med Alliansen för att fortsätta stärka Sveriges näringsliv.

Kvällens nästa gäst var Carl-Johan Hagman, VD för Stena Line, som diskuterade företagets framgång och  lyckan att få syssla med det han älskar – fartyg och frihandel! Idag står Stena  Line för 80% av Sveriges sjöfartshandel och Carl-Johan menar att det finns ett nordiskt intresse av att öka användandet av Göteborgs hamn för att koppla ihop Sverige med omvärlden.

Kvällens tredje gäst var finansmannen Olof Stenhammar, mannen bakom OM (Optionsmäklarna) och därmed grunden till svensk optionshandel.  Han har nyligen släppt boken “Det ordnar sig” och diskuterade kring bokens innehåll.

Sist ut var det dags för Mette Rode Sundström, vd och gift med svenske grundaren Bengt Sundström. Ett power couple bakom Lauritz.com, det internetbaserade auktionsbolaget med målet att finnas i all länder där Ikea finns. Bengt konstaterade nöjt “Istället för att ta sekreteraren så tog jag direktören”! Bra val, för tillsammans har dem varit otroligt framgångsrika tack vare sin digitala satsning.

Göteborgs Gasellvinnare:

Västra Götalands län: Handen Assistans med en ökning på hela 936%. Suzanne Furborg & Matilda Persson

Hallands län: M for solutions med en fantastisk ökning på 1876%. Mikael Andersson & Mikael Karlsson.

Det digitala gasellpriset gick till stayhard.se där Joakim Naumburg konstaterade att fokus ligger på att bli Nordens ledande modehus för män. Bästsäljande i sortimentet är t-shirts och jeans.

Stort grattis alla gaseller! Nu ser vi fram emot sista stoppet i Stockholm den 2a December!

rosanna.ryden@cision.com'

About Rosanna Rydén

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Rosanna Rydén contributed a whopping 2 entries.