Igår fylldes salen på Stockholm Waterfront av förväntansfulla kommunikationshjältar, reklamgurus och PR-proffs som kommit för att ta del av kommunikationsbranschens största gala – Guldäggsgalan! Vi var där och söp in stämningen när 14 guldägg delades ut till de byråer och uppdragsgivare som på bästa vis fört svensk kommunikation framåt det senaste året.

Kvällen drog igång med en film där vi fick följa komikern David Sundins jakt på ett bra introduktionsnummer till galan. David gick från byrå till byrå och försökte ragga upp chefer till att uppträda på scenen. Han hade det inte lätt och de tillfrågade höll varandra om ryggen filmsnutten igenom. Det fnissades i publiken när välkända branschprofiler gjorde sig lustiga genom att ha lite distans till sig själva. Björn Kusoffsky på Stockholm Design Lab gick till exempel med på att dansa in på scenen med vimplar i händerna om Göran Åkestam på Åkestam Holst  lovade att steppa. Göran Åkestam sa i sin tur att han kunde tänka sig att steppa om Hedvig Hagwall Bruckner på King hjulade och Hedvig Hagwall Bruckner sade ja om Annika Berner på Beckmans Designhögskola ställde upp. När kortfilmen var över dansade de fyra  mycket riktigt in på scenen hjulandes, steppandes och vinkandes till publikens förtjusning.  Årets guldgala var igång!

Prisutdelningarna varvades med dansuppträdande, Petters framförande av ”Så klart!” och David Sundins komiska sågning av Guldäggsjuryns högsta höns och ordförande, Tom Beckman som är executive creative director på Prime PR. Sundin hade rotat fram Tom Beckmans privata Facebookbilder och ratade dem en efter en. Om Beckman var road eller inte var svårt att bedöma men publiken skruvade på sig i skrattsalvor och det var kul att se Beckman bjuda på sig själv.

De kategorier som var med i år var alternativa media, design, digitalt, direkt, event, film, hantverk, integrerat, mobilt, onlinefilm, PR, radio, tidningsannonsering och utomhus.

Läs hela listan av vinnare här

Se vinnarbidragen här

Öppningsnummer Guldäggsgalan 2015 from Sveriges Kommunikationsbyråer on Vimeo.

About Ulrika Peyron

Jag jobbar som Content Marketing Manager för Cision i Norden. Här på bloggen får du tips och inspiration kring saker som rör kommunikation, PR och Investor Relations. Du hittar också information om våra samarbeten, events och annat som händer hos oss på Cision.