Igår var Cision på plats på Guldäggsgalan på Stockholm Waterfront Congress Centre, där 13 Guldägg och 5 specialpriser delades ut. Detta är den 53:e Guldäggsgalan som Sveriges Kommunikationsbyråer arrangerar, en gala där byråer och projekt vinner priser i 13 olika kategorier. Great Works-grundaren David Sundin och skådespelerskan Josephine Bornebusch var kvällens konferencierer – ett jobb de skötte utmärkt och fick publiken att skratta gång på gång!

Forsman & Bodenfors var byrån som vann flest priser under kvällen. De har under de senaste åren lett byråtoppen under Guldäggsgalan, och i år var inget undantag! De kammade hem hela 4 guldägg, 4 silverägg och 1 titanägg. The Epic Split ledde till guldägg i kategorierna Hantverk Film/ljud och Film. Dessutom vann de med Live Test Series Integrated Campaign, i kategorin Integrerat.

RBK var också rikligt belönade under kvällen, med 2 guld och 1 silver. Guldägg fick de motta i kategorierna Alternativa Media och PR för framgångskonceptet ”Natalia Project” – ett överfallslarm för människorättskämpar. Projektet vann priser i Cannes förra året och får nu även uppmärksamhet hemma i Sverige.

Vi vill tacka för en väldigt rolig kväll! Det är alltid lika inspirerande att få träffa så många duktiga kreatörer och kommunikatörer!

Besök gärna Guldäggets pressrum på Cision News där ni kan läsa mer om de olika vinnarna och priserna, samt se bilder.

nathalie.rosenholm@cision.com'

About Nathalie Rosenholm

Jag arbetar som sälj- och marknadskoordinator för Cision Skandinavien och uppdaterar bloggen med tips för hur du bäst når ut med dina nyheter, information om våra samarbeten och events och allt annat som händer hos oss på Cision.