Vem vinner Cision PR Influencer Award 2015? Igår presenterades de 20 PR-konsulter som är nominerade till vårt pris under nomineringsminglet inför Spinngalan! 

Utmärkelsen Cision PR Influencer Award delas ut på Spinngalan den 19 november och ges till den person inom PR och kommunikation som under året haft störst inflytande i digitala medier. Nytt för i år är att de nominerade även mäts på hur väl de kan förmå sina följare att agera.

Nomineringarna tas fram med hjälp av vår egen rankningsmetod över inflytande i digitala nyhetsmedier och sociala medier. Arbetet med att utse de nominerade börjar tidigt under hösten genom att vårt researchteam tar fram en lista över inflytelserika personer inom PR och kommunikation. De utgår då ifrån en mängd parametrar så som antal följare i sociala medier till spridning av innehåll och webbartiklar. Varje parameter viktas sedan noggrant och möjliggör en sortering för att få fram de personer som under året haft störst inflytande. I år nomineras 20 personer och vinnaren utses på Spinngalan den 19 november.

I år har flera parametrar lagts till i uträkningen. Nya sociala kanaler så som Periscope och Snapshat har adderats men även ett helt nytt moment som inriktar sig på konvertering. Denna mätpunkt grundar sig i utvecklingen inom den digitala sfären av PR och kommunikation, att man inte bara behöver nå ut med sitt budskap, utan även få sin målgrupp att göra saker.

De nominerade samlar röster genom en röstningsfunktion som finns på  vår community-sida . Gå in och rösta på din favorit redan idag!

Våra 20 nominerade till utmärkelsen Cision PR Influencer Award 2015 utan inbördes ordning är:

About Ulrika Peyron

Jag jobbar som marknadschef för Cision i Skandinavien. Här på bloggen får du tips och inspiration kring saker som rör kommunikation, PR och Investor Relations. Du hittar också information om våra samarbeten, events och annat som händer hos oss på Cision.