Nu kör vi två nya webinars om PR och Online kommunikation i Sociala medier. Den 11:e mars klockan 14.00 så kör jag ett webinar om hur man skapar sig en egen plattform för PR-arbete online. Anmäl dig här eller läs mer om innehållet lite längre ner. Nästa gång det smäller är den 25:e mars klockan 14.00.

Den 23:e mars talar jag om den stora nordiska undersökning vi precis avslutat bland journalister, kommunikatörer och PR-konsulter. Närmare 2.000 personer i norden har svarat och som gammal medieanalytiker har jag redan suttit långt in på nätterna och verkligen gottat mig åt alla härliga Excell körningar jag kan göra.

Denna undersökning är faktiskt något av det roligaste jag gjort under de senaste åren på Cision. Och då har vi ändå lanserat tjänster som cisionwire, journalisttweets.com, CisionPoint etc etc. Samt gjort marknadsaktiviteter som att lansera nya hemsidor, börjat med webinars och så vidare. Om ni kommer tycka det är lika intressant kan jag inte garantera men jag är relativt säker på att alla som deltar kommer att få med sig någonting. Så vad har du att förlora, anmäl dig här nu! Du kan ju alltid twittra, facebooka eller slösurfa i pyjamas samtidigt som du lyssnar på vårt webinar. Du kan läsa lite mer om webinariet längre ned.

Skapa en egen plattform för ditt PR-arbete online

Webinariet tar upp vad ska man tänka på innan man sätter igång att bygga egna lösningar för online kommunikation. Vi går igenom  olika gratis och betaltjänster som går att använda för kommunikation online. Allt från hur man kan utnyttja Twitter, facebook och Flickr till hur man kan använda sig av skräddarsydda Social media newsroom på den egna sajten. Genom att visa på både bra kundcase samt avskräckande och undersöka hur nordiska journalister använder sig av sociala medier för att prioritera bland alla tjänster försöker vi visa vad du bör tänka på innan du sätter igång. Presentationen inklusive frågor kommer att pågå i 45 minuter. Presentationen kommer vara på engelska då webinariet är öppet för alla i Norden. Vill du anmäla dig så gör du det här.

Vet du hur nordiska journalister, kommunikatörer och PR-konsulter använder sig av sociala medier i sitt arbete?

Vill du veta vilken social medietjänst som närmare 90% av alla nordiska journalister använder sig av? Eller i vilket nordiskt land twitter används mest? Eller vill du kanske hellre veta vilken kanal som kommunikatörer och pr-konsulter använder mest i förhållande till journalister? Då välkomnar jag dig varmt till detta webinar. Anmäl dig här.

alexander.mason@cision.com'

About Alexander Mason

Jag är Cisions sälj- och marknadsdirektör i Skandinavien. Med mer än tio års erfarenhet av Cision och PR-branschen har jag hunnit med det mesta. Jag har bland annat jobbat tre år i London som chef för Cisions analysverksamhet. De senaste fem åren har jag jobbat med att utveckla nya tjänster för Cision i Norden.