Irene blir uppvaktad av Gentlemen

Irene blir uppvaktad av Gentlemen

Cision hade nöjet att stå som partner till World Public Relations Forum som gick av stapeln den 14 och 15 juni på Clarion Sign Hotell. WPRF var proffsigt genomfört med väl kända talare, allt som allt, ett väl genomarbetat och intressant upplägg med fokus på kommunikatören samt sociala medier.

Med representanter från 29 olika länder under den 2 dagar långa konferensen fick jag under middagen och prisceremonin den första kvällen nöjet att sitta bland 6 av dessa. Där fanns bland annat en mexikan, en nigerian och en kenyan, och jag kom på mig själv tänkandes ”Härligt med så pass många utländska delegater!”.

Närmast till bords satt min svenska kollega i branschen Lena Malmström, Kommunikationsdirektören för HeidelbergCement i Norra Europa. Vi diskuterade nyttan och onyttan med sociala medier i byggbranschen. Finns det användning för t.ex. ett bolag som HeidelbergCement, som mestadels arbetar med intern kommunikation, att synas på t.ex. Facebook och Twitter? Hur ska dom i sådana fall synas? Är det dags för HeidelbergCement att agera nu eller ska man vänta in resten av byggindustrin? Ska deras anställda vara aktiva och hur mycket kan man kräva av sin anställda att vara aktiva? Detta var frågor som vi diskuterade och hittade svar till.

I lagom tid till prisceremonin höll trion ”Gentlemen” låda med sång och dans. Lite extra uppmärksammad av sångsällskapet blev Irene Svenonius från Stockholms Stad som tilldelades  ”Stora informationspriset” av Sveriges Informationsförening. Priset för bästa intern kommunikation tilldelades Telgegruppen.

Summa Summarum WPRF: Bra talare, intressanta diskussioner, god middag och möten med världens alla hörn!

Se här för länkar till ”Mervyn Kings”, ”Björn Edlunds”, ”Anne Gregorys” och ”Hanna Brogrens” presentationer via slideshare och här för Robin Teiglands presentation om ”den tredje industriella revolutionen”.

annica.sandberg@cision.com'

About Annica Sandberg

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Annica Sandberg contributed a whopping 125 entries.