Cisions mediedatabas Plan innehåller kontaktuppgifter till journalister, medier, bloggare och frilansare världen över. Förutom vanlig kontaktinformation såsom e-mail, telefonnummer och adress, så finns även en mängd annan information att ta del av. En sådan sak är Cision influence rating, som indikerar hur inflytelserik en person eller ett medie är, oavsett om det gäller traditionella medier, digitala medier eller sociala kanaler.

Toppkontakter inom ämnesområdet fotboll

Här syns exempelvis toppkontakter inom ämnesområdet fotboll

Cision influence rating tar hänsyn till flera olika faktorer, så som unika besökare, sidvisningar, kommentarer och delningar för webb, upplaga och räckvidd för tryckt press, samt kommentarer, likes, retweets, följare och delningar för inlägg i sociala medier. Totalt baseras Cision influence rating på fler än 40 olika faktorer som vävs samman, för att sedan presentera ett värde för varje kontakt i mediedatabasen. Värdet sätts mellan 0 till 99 där 99 innebär att personen eller mediet är mycket inflytelserikt.

Genom att sortera ditt sökresultat i Plan utifrån influence rating kan du hitta dem som influerar mest inom ett visst område. Detta kan dels hjälpa dig med urvalet när du skapar listor, och du kan också använda det för att ta reda på vilka som påverkar inom din bransch, vilka du bör hålla koll på och kanske följa eller kontakta i sociala medier.

Se Jay Krall, Interntational Media Research Manager på Cision, berätta om Cision Influence Rating här:

http://www.youtube.com/watch?v=Do9mJGVVFyY

nathalie.rosenholm@cision.com'

About Nathalie Rosenholm

Jag arbetar som sälj- och marknadskoordinator för Cision Skandinavien och uppdaterar bloggen med tips för hur du bäst når ut med dina nyheter, information om våra samarbeten och events och allt annat som händer hos oss på Cision.