Snart är det dags för alla börsnoterade bolag att skicka in kvartalsrapporten för Q3. Vad ska man tänka på? Vår support ger dig de bästa tipsen! 

Vi frågade vårt supportteam om vad man ska tänka på när man skickar kurspåverkande information. Oavsett om du skickar via oss på Cision eller på egen hand finns det en del saker att tänka på så att allt blir rätt och så att du slipper göra om allt när du väl lyckats få iväg dina dokument till de rätta instanserna. Vår support lyfter fram några saker du bör tänka på.

1. Var ute i god tid
Sitt inte kvällen innan med alla dokument. Planera i god tid och dubbelkolla gärna med oss om du är osäker eller undrar över något. 
2. Läs igenom det du vill skicka
Finansiella rapporter lägger största fokus på sifforna, men glöm inte de små detaljerna. Många använder samma mallar år efter år och det är lätt att glömma byta detaljerna. Är sidhuvdet rätt? Står det rätt kvartal och datum? Slarvfel är aldrig kul. 
3. Specificera typen av information
Ett av de största misstagen bolag som skickar genom oss gör är att de glömmer att ange vilken typ av information det handlar om. Vad skickar du? Är det en kvartalsrapport, halvårsrapport, bokslutskommuniké eller årsredovisning? Var uppmärksam på vilket kvartal det handlar om så att det mappas rätt på Finansinspektionen och börsen. Kontakta oss om du är osäker.
4. Ta hjälp av oss
Vi hjälper dig gärna inför och under rapportperioden. Har du inte förberett för distributionen av din kvartalsrapport? Hör av dig till oss så hjälper vi dig. Du når vår kundsupport på 0200-125 000 eller +46 8 507 411 31 utlandet.

About Ulrika Peyron

Jag jobbar som marknadschef för Cision i Skandinavien. Här på bloggen får du tips och inspiration kring saker som rör kommunikation, PR och Investor Relations. Du hittar också information om våra samarbeten, events och annat som händer hos oss på Cision.