Bäste Cision-intressent,

Magnus Thell, VD Cision Sverige

Jag hoppas att läget är under kontroll för dig och din verksamhet givet situationen som vi alla nu går igenom. Det är sannerligen historiska tider som vi kommer att minnas för alltid och det är utmanande på olika sätt för oss alla. Förhoppningsvis är vi snart igenom den tyngsta perioden och vi hoppas alla att vi snart har ett mer normalt läge för vårt leverne och våra verksamheter.

I dessa tider är det dock fascinerande att se är hur anpassningsbara vi människor är och hur vi lyckas förhålla oss till de nya, om än tillfälliga, ramverken och utgå ifrån. Att arbeta på distans utan att träffas fysiskt är en utmaning, inte minst för människor verksamma inom Investor Relations där förtroende ofta grundläggs i personliga möten. Just den här förtroendeaspekten av IR-arbetet och utmaningen med distansjobb tar vi upp i vårt senaste avsnitt av IR-podden där fokus handlar om Investor Relations i kristider. Här kan du lyssna på avsnittet med Pia Rosin från H&H och med Henrik Vikström från Scandic Hotels.

Att kommunikation spelar en vital roll för bolag och verksamheter är som bekant, väl känt för oss alla, och inte minst i tider av oroligheter och kriser. Under mars månad 2020 kunde vi på Cision notera att antalet nyhetsreleaser ökade med över 20% i Sverige jämfört med motsvarande period 2019. Många kunder har nu ett ännu större behov av att kommunicera och avlägga statusrapporter.

Det finns också stora möjligheter att få uppmärksamhet för sin berättelse i media då intresset är stort för att förstå hur näringsliv och samhälle utvecklas generellt. Således föder krisen även möjligheter till att långsiktigt fortsätta med att bygga förståelse och insikt kring företagens berättelser.

Med dessa ord vill jag uppmana er att ta fortsatt god hand om er själva, kunder, kollegor, nära och kära och så hoppas vi att vi snart kan återgå till en mer normal vardag där vi också kan träffas.

Varma Valborgshälsningar,
Magnus Thell,
VD Cision Sverige
magnus.thell@cision.com