Magnus Thell, VD Cision Norden

Juni och sommaren har äntligen anlänt och vi har, som bekant, en period bakom oss som har präglats av ett helt nytt sätt att leva och arbeta för de flesta av oss. Förändringen i levnadssättet gäller naturligtvis även för Investor Relations och Corporate Communications i stort.
Men hur har IR-arbetet egentligen förändrats under den här perioden? Hur har vi kunnat upprätthålla relationerna med investerare, ägare, kapitalmarknad och media?

IR-arbetet är i flera avseenden reglerat i företagens regelverk kopplat till noteringen och här är arbetet sedan flera år tillbaka, på många sätt, inriktat på distans och digitala verktyg. Självklart har inga traditionella roadshows ägt rum då ingen har kunnat, fått eller sannolikt velat resa under den här perioden. Dock är min uppfattning att IR-arbetet har genomförts i stort sett enligt fastställda planer. Flera bolag som jag har talat med har som sagt upparbetade rutiner för IR-kalendern och har nu med hjälp av videotjänster såsom Zoom och Teams genomfört de flesta roadshow-mötena som planerat.

Bolagens berättelser har således nått ut till viktiga målgrupper tack vare moderna digitala tjänster på olika områden. Den här utvecklingen fortsätter och vi kan förvänta oss fler avgörande tjänster som kommer underlätta vardagen och som är inriktade på ett webbaserat arbetssätt. Flexibiliteten och anpassningsförmågan hos människor är fantastisk. Vi hittar alltid vägar framåt för att genomföra våra planer om än på nya sätt under nya förutsättningar och det har vi sett prov på under den här vårens mycket speciella utmaningar.

Hos oss på Cision så fortsätter också arbetet med att leverera tjänster för att upprätthålla noteringsavtal, säkerställa MAR och för att hjälpa våra kunder att maximera synligheten för viktiga nyheter och händelser. Vi jobbar alltjämt på distans med hela teamet men räknar med att öppna upp vårt kontor successivt under sommaren. Mitt i den här Covid-19 krisen byter Cision Sverige också arbetsplats. Vi lämnar nu Garnisonen på Östermalm efter ca 20 år och kommer att flytta till nya större lokaler på Odenplan. Jag ser fram emot att kunna välkomna er dit för seminarier och besök så snart vi är igenom karantänen och när samhället är inne i en mer ny normal fas.

Jag vill även passa på att tipsa om vårt senaste avsnitt av IR & CorpComms-podden där jag och min poddkollega Åsa hade nöjet att träffa Joe Coveney från OTC Markets i New York. Vi hade en väldigt givande diskussion om Over the Counter-handel i USA som ett sätt för svenska bolag som inte är noterade på den amerikanska börsmarknaden att nåt ut till amerikanska investerare. Du kan läsa mer och lyssna på avsnittet här.

Återigen, Stort Tack för ert förtroende. Vi är mycket glada över att få serva er med effektiva lösningar för kommunikation och Investor Relations. Ni är som alltid varmt välkomna att höra av er med frågor, funderingar, kommentarer och önskemål om vår verksamhet.

Bästa Hälsningar
Magnus Thell
VD Cision Norden
magnus.thell@cision.com