Topp fem nominerade i Cision PR Influencer Award 2014

Cision PR Influencer Award är en utmärkelse som ges till den person inom PR och kommunikation som under året haft störst inflytande i digitala medier.

FR, NOV 07, 2014 10:26
Idag kan Cision presentera vilka personer som gör upp om årets pris. Vinnaren kommer att avslöjas på Spinngalan den 20 november. Efter en nedräkning bland totalt 20 nominerade kan vi nu presentera vilka som gör upp om årets pris. Fem nominerade kvarstår och någon av dessa kommer att vinna Cision PR Influencer Award på Spinngalan den 20 november i Stadshuset i Stockholm.Topp fem nominerade till Cision PR Influencer Award 2014 är:

  • Brit Stakston
  • Fredrik Wass
  • Hampus Brynolf
  • Niclas Strandh
  • Staffan Dopping

För att kunna nomineras till Cision PR Influencer Award krävs att man jobbar på eller är knuten till en byrå som arbetar med PR. Dessutom krävs att man har en mätbar url, så som en blogg, en hemsida eller en personlig presentation på en företagssida. Hur ofta sidan uppdateras spelar in i mätningen av sidans inflytande. En aktiv blogg med många blogginlägg får därmed högre ranking än en blogg som uppdateras sällan. Personen måste även vara aktiv och mätbar på minst tre sociala medier, såsom Twitter, Instagram och Facebook. Även annan digital synlighet, så som att driva en podcast, ha en egen YouTube-kanal eller en egen Wikipediasida är meriterande i mätningen. Personen måste även ha varit omnämnd i nyhetsmedier på nätet minst en gång det senaste året (7 oktober 2013 – 7 oktober 2014) för att kunna kvala in på listan.

Utmärkelsen Cision PR Influencer Award gick förra året till Lina Thomsgård . År 2012 var det Brit Stakston som fick ta emot priset och år 2011 var pristagaren Paul Ronge . Detta är det fjärde året som Cision delar ut priset Cision PR Influencer Award och det femte året som Cision är huvudsponsor till PR-galan Spinn.

Placeringarna för topp fem och vinnaren utses på Spinngalan. På Cisions blogg kan du inför galan ta del av intervjuer med de nominerade. Vem du tror kommer att vinna? Twittra gärna till oss på #CPRIA . För att läsa mer om vårt pris, besök vår hemsida: www.cision.com/se/cision-pr-influencer-award

För mer information, vänligen kontakta:
Alexander Mason, Commercial Director
E-post: alexander.mason@cision.com
Telefon: 073-345 16 00
http://www.cision.com/se/

Om Spinn
Spinn är en tävling i effektiv svensk marknads-PR. Med marknads-PR avses marknadskommunikation i icke-köpta (publicitet, seminarier, internet, ambassadörer etc) och egna kanaler (webb, e-mail, nyhets- brev, föreläsningar etc) som har som syfte att driva försäljning. Målet med Spinn är att öka kännedom och kunskap om marknads-PR hos företagsledare, marknadschefer och andra beslutsfattare. Tävlingen är även ett sätt att samla branschens bästa prestationer och lyfta fram dem som utmaning och inspiration. Långsiktigt ska tävlingen bidra till att öka andelen icke-köpta kanaler i marknadsmixen. Den första Spinntävlingen hölls 2004.

Om Cision
Cision är den ledande leverantören av kommunikationsverktyg inom IR och PR. Våra kunder använder Cision för att hantera alla delar i sin kommunikation – allt ifrån att identifiera viktiga medier och opinionsbildare till att nå ut med sina budskap, bevaka traditionella och sociala medier och utvärdera effekten av sin kommunikation. Cision finns i Europa, Nordamerika samt Asien.