aug. 30, 2016 / in Sverige Blogg / by Ulrika Peyron

Alla producerar innehåll nuförtiden och ibland är det svårt att få tiden att räcka till. Det är lätt att dränkas i alla bloggposter, sociala medier-uppdateringar och artiklar som ska skrivas. Här kommer några tips på hur du skapar innehåll snabbare.

 1. Använd ’voice typing’
  Voice typing är en funktion i Google docs som låter dig diktera det du vill skriva. Under ”tools” väljer du ”voice typing” och sen kan du välja vilket språk du vill att det ska skrivas på. Fungerar inte felfritt men kan speeda upp ditt skrivtempo!

 2. Återanvänd innehåll
  Du har säkert producerat mängder med innehåll redan. Kolla igenom de grejer du redan har publicerat på hemsidan. Kan du kanske omvandla en guide till en infograf och något blogginlägg? Leta där du står!

 3. Ha ett Exceldokument med ämnen
  Eller varför inte en flik i anteckningarna i mobilen? Idéer kommer till oss när vi minst anar det. Tricket är att samla dem på ett ställe så att det är lätt att hitta dem när vi får idétorka.

 4. Vad säger datan?
  Kolla i datan och se vilka av dina tidigare bloggposter som har gått bra och försök förstå varför de varit populära. Hur ser det ut på Facebook, Twitter och LinkedIn? Vad har folk velat läsa? Analysera över tid och anpassa ditt innehåll efter vad målgruppen gillar för att få mer trafik.

 5. Bevaka din industri
  Skrivande kräver sin research, men att sitta och läsa hundratals artiklar när man känner sig redo för att skriva är inte så motiverande. Ett sätt att slippa är att bevaka vad som händer i branschen med hjälp av Google Alerts. Då håller du dig uppdaterad kring intressant innehåll.

Att skapa innehåll behöver inte vara så tidskrävande som alla säger. Fundera över vilka delar av processen som du behöver bli bättre på och hitta på trick som hjälper dig att arbeta mer effektivt.

Lycka till!

Läs också "Bli ninja på att producera text", "3 tips för ditt contentskapande" och "Så fixar du bra content - 6 tips".

Källa: Cision US blog

Tags : PR-tips

Most Recent Posts

Cision Blogs Topics

 • Best Practices

  Få de senaste uppdateringarna och best practice inom PR, kommunikation och marknadsföring.

 • Tips och trix

  Läs artiklar och få inspiration på hur du förbättrar dina kommunikations-insatser inom digital synlighet, marknadsföring, PR och IR. Cision ger dig tipsen!

 • Produkter och tjänster

  Läs mer om hur Cision kan hjälpa dig i ditt dagliga arbete med PR, IR- och corp comms och hur du kan nå ut till rätt mottagare.

 • Nyhetsbrev inom kommunikation

  Få tips och inspiration kring hur du bäst arbetar med din kommunikation genom våra nyhetsbrev!

About Ulrika Peyron

Jag jobbar som Content Marketing Manager för Cision i Norden. Här på bloggen får du tips och inspiration kring saker som rör kommunikation, PR och Investor Relations. Du hittar också information om våra samarbeten, events och annat som händer hos oss på Cision.