Seminarier och events

Kommande event


 

Alla seminarier och event är avklarade för detta året. Vi tackar för ert intresse och hoppas att vi ses under nästa år. Håll utkik efter kommande event - vi uppdaterar inom kort.

 

 

Arkiv – Cisions senaste event


Livepodd om Makt och politik i sociala medier

23 november 2021

Vilka är mäktigast i den svenska sociala medie-världen? Och hur väl har de politiska partierna etablerat närvaro inför den kommande valrörelsen 2022? Är det viktigt för politiska makthavare att ha inflytande i sociala medie-världen eller räcker det med DN Debatt? Journalisten Emanuel Karlsten gästar oss för att presentera Maktbarometern 2021, en kartläggning av makthavarna på sociala medier, tillsammans med Johan Ulvenlöv, som jobbar med opinionsanalys på LO och inför förra riksdagsvalet var LO:s valledare.


Livepodd om svenskarna och internet 2021

27 oktober 2021

Den 27 oktober kl 14.00 livepoddar vi om rykande färsk statistik från Svenskarna och internet 2021, som lanseras dagen innan. Tillsammans med Måns Jonasson, digital strateg på Internetstiftelsen som står bakom rapporten, tar vi reda på ALLT du som kommunikatör behöver ha koll på kring svenskarnas internetvanor. Vilka sociala medier är hetast? Har surfandet på traditionella medier ökat under pandemin? Hur många köper något på rekommendation från en influencer? 


Live webinar - världens största PR-studie synar Nordens kommunikatörer

22 september 2021

Vilka kommunikationstrender dominerar i Sverige och Norden? Finns det en gemensam nordisk syn på kommunikation eller är det mer skillnader än likheter mellan oss och våra grannländer? Och vilka kompetenser behöver framtidens kommunikatörer? 

Det diskuterar vi i vår livepodd onsdagen 22 september kl 14.00 - 14.45.


Live webinar - så blir du en viktig källa för journalister

3 juni 2021

Hur är det svenska medieklimatet jämfört med andra länder och vad kan kommunikatörer göra för att förbättra relationen med journalister och därmed bli viktiga nyhetskällor?

Dessa frågor är centrala i vår kommande livepodd i webinarium-format torsdag 3 juni 14.00-15.00.


Livepodd om Så kommunicerar Södertälje sjukhus under pandemin

16 april 2021

Den 16 april kl 14.00 är det åter dags för livepodd på vår Facebooksida där vi gästas av Yvonne Hejdenberg, kommunikationschef på Södertälje sjukhus, som berättar om hur Södertälje sjukhus har kommunicerat under pandemin och hur de har lyckats att hålla i arbetet nu när krisen går in på sin 14:e månad.


Livepodd om Svenskarna och internet – allt du behöver veta som kommunikatör

16 december 2020

Den 16 december kl 11.00 är det dags för årets sista livepodd på vår Facebooksida. Internetstiftelsen släpper sin årliga rapport Svenskarna och internet dagen innan och tillsammans med Måns Jonasson, digital strateg på Internetstiftelsen och Emanuel Karlsten, journalist och ordförande på Medieakademin, gör poddstudion en djupdykning i årets resultat.


Livepodd om USA-valet – kampen om mediesynligheten

22 oktober 2020

Den 22 oktober är det åter dags för livepodd på vår Facebooksida och den här gången är det amerikanska valet i medierna som står på agendan. Vi har bjudit in PR-konsulten och USA-kännaren Elizabeth Walentin och Seth Gilpin från Cision USA, som följer valet i amerikanska medier. Tillsammans kommer de att nysta i kampen om mediesynligheten och diskutera vem som lyckas bäst med att nå ut med sitt budskap.


Livepodd om framtidens kommunikatör i spåren av corona

24 september 2020

Den 24 september är det åter dags för livepodd på vår Facebooksida där vi, tillsammans med Karin Netzell, affärsutvecklingschef på Hammer & Hanborg och Hanna Brogren, vd och generalsekreterare för Sveriges Kommunikatörer, gör en djupdykning i kommunikatörsrollen och diskuterar kommunikatörens framtid post corona.


Livepodd om hur medier och influencers mår i coronakrisen

27 augusti, 2020

Den 27 augusti kl. 14.00 välkomnar vi dig online på Cisions Facebooksida för att ta del av en diskussion kring hur medier och influencers har det i coronakrisen. Alexander Mason, kommersiell chef på Cision och Åsa Melin Mandre, partner på Greenhill Relations träffar Yasmine Winberg, reporter och redaktör på Resumé och Linnéa Kihlström, reporter och redaktör på Dagens Media.


Livepodd om att ta ställning – möjligheter och risker för företag

17 juni, 2020

På onsdag är det åter dags för livepodd på vår Facebooksida och temat för dagen handlar om att som företag ta ställning i en fråga och vilka möjligheter samt risker det kan innebära för varumärket. Frida Blom är kommunikationskonsult på Westander och gästar vår livepodd onsdag 17 juni 14.00 för att berätta om detta spännande ämne och svara på era frågor.


Livepodd om politiskt påverkansarbete med Ulrica Schenström

26 maj, 2020

Det har blivit dags för ytterligare en livepodcast tillsammans med Cision. Denna gången gästas vi av Ulrica Schenström, VD för tankesmedjan Fores. Ulrica Schenström har länge varit engagerad inom centralt politiskt arbete och opinionsbildning och kommer tillsammans med oss ge svar på hur din verksamhet ska tänka kring politiskt påverkansarbete i coronatider.


Livepodd om kriskommunikation i coronatider med Jeanette Fors-Andrée

28 april, 2020

Coronautbrottet lämnar få oberörda och kommunikatörer brottas med nya utmaningar när världen har ställts på ända. Vi har bjudit in kriskommunikationsexperten Jeanette Fors-Andrée till en livepodd på Facebook för att ge svar på hur en verksamhet ska tänka kring sin kommunikation i coronatider.

Registrera dig idag och få inbjudningar till våra events