Registrera dig idag och få inbjudningar till våra events

Felaktig information? Töm formuläret

Genom att fylla i formuläret godkänner du att Cision kan använda din information för att kontakta dig med marknadsrelaterad kommunikation (nyhetsbrev, inbjudan till webinarium, eventinbjudningar, produktinformation och utbildande material). För mer information, vänligen läs vår Integritetsdeklaration.

Kommande event

 


Arkiv – Cisions senaste event

 


Livepodd: Svenskarnas internetvanor 2022

13 oktober 2022

Den 13 oktober livepoddade  vi om svenskarnas internetvanor tillsammans med Måns Jonasson, digital strateg på Internetstiftelsen som står bakom rapporten Svenskarna och internet 2022.  Hur ser svenskarnas internetvanor ut 2022, och vad innebär det för kommunikatörer?

Livepodden ägde rum på Cisions kontor i Stockholm och digitalt.

Läs mer och se video från livepodden

Livepodd: Så arbetade Nordnet i sociala medier för att stoppa höjd skatt på ISK-konton

29 september 2022

När Nordnet förstod att nya lagförslag som försämrar villkoren för
investeringssparkonton var på gång, tog de till digital
opinionsbildning för att stoppa förslagen. Och det lyckades. 

Hör Nordnets sparekonom Frida Bratt och kommunikationschef Johan Tidestad berätta mer om deras framgångsrika kampanj i vår livepodd från den 29 september

Läs mer och se video från livepodden

Livepodd: Så lyckas du med dina journalistrelationer

31 augusti 2022

Hur gör man en bra nyhet, hur får du journalisten att vilja skriva om den och vad gör du när journalisten vill granska er verksamhet? Vi gästas  av Rolf van den Brink, chefredaktör på Dagens Opinion samt Anna Trane, Head of Corporate Communication & IR på Klövern med bakgrund som journalist.

Läs mer och se video från livepodden

Livepodd: Så arbetar du med inkluderande kommunikation

26 april 2022

Mätningar visar att både reklamen och nyhetsrapporteringen brister i mångfald. Varför är personer med utländsk bakgrund underrepresenterade i den svenska mediebilden? Och hur ska man tänka för att kommunicera mer inkluderande?

Det pratar vi om med Roshanak Fatahian, Diversity & Inclusion Director på Nord DDB och medgrundare av All of us. Vi får även höra mer om Halebops strategier för att kommunicera inkluderande från Nicklas Stuxgren, Head of Halebop. De har bland annat precis gett ut tredje upplagan av restaurangguiden Not So White Guide.

Läs mer och se video från livepodden

Livepodd om PR-trenderna att hålla koll på 2022

1 februari 2022

Dags att lista PR-trenderna inför 2022! Blir det en boom för Tiktok-influencers, slutet för glättiga hållbarhetsbudskap och en stärkt position för de traditionella medierna? Och kommer vi att få ett överflöd av events för mingelsugna efter restriktionerna?

Vi tar fram spåkulan tillsammans med våra gäster Yasmine Winberg, chefredaktör för Resumé och Sharareh Hoss, VD och grundare av PR-byrån Hoss Agency.

Läs mer

Livepodd om Makt och politik i sociala medier

23 november 2021

Vilka är mäktigast i den svenska sociala medie-världen? Och hur väl har de politiska partierna etablerat närvaro inför den kommande valrörelsen 2022? Är det viktigt för politiska makthavare att ha inflytande i sociala medie-världen eller räcker det med DN Debatt? Journalisten Emanuel Karlsten gästar oss för att presentera Maktbarometern 2021, en kartläggning av makthavarna på sociala medier, tillsammans med Johan Ulvenlöv, som jobbar med opinionsanalys på LO och inför förra riksdagsvalet var LO:s valledare.

Läs mer här

Livepodd om svenskarna och internet 2021

27 oktober 2021

Den 27 oktober kl 14.00 livepoddar vi om rykande färsk statistik från Svenskarna och internet 2021, som lanseras dagen innan. Tillsammans med Måns Jonasson, digital strateg på Internetstiftelsen som står bakom rapporten, tar vi reda på ALLT du som kommunikatör behöver ha koll på kring svenskarnas internetvanor. Vilka sociala medier är hetast? Har surfandet på traditionella medier ökat under pandemin? Hur många köper något på rekommendation från en influencer? 

Läs mer här

Live webinar - världens största PR-studie synar Nordens kommunikatörer

22 september 2021

Vilka kommunikationstrender dominerar i Sverige och Norden? Finns det en gemensam nordisk syn på kommunikation eller är det mer skillnader än likheter mellan oss och våra grannländer? Och vilka kompetenser behöver framtidens kommunikatörer? 

Det diskuterar vi i vår livepodd onsdagen 22 september kl 14.00 - 14.45.

Läs mer här

Live webinar - så blir du en viktig källa för journalister

3 juni 2021

Hur är det svenska medieklimatet jämfört med andra länder och vad kan kommunikatörer göra för att förbättra relationen med journalister och därmed bli viktiga nyhetskällor?

Dessa frågor är centrala i vår kommande livepodd i webinarium-format torsdag 3 juni 14.00-15.00.

Läs mer här

Livepodd om Så kommunicerar Södertälje sjukhus under pandemin

16 april 2021

Den 16 april kl 14.00 är det åter dags för livepodd på vår Facebooksida där vi gästas av Yvonne Hejdenberg, kommunikationschef på Södertälje sjukhus, som berättar om hur Södertälje sjukhus har kommunicerat under pandemin och hur de har lyckats att hålla i arbetet nu när krisen går in på sin 14:e månad.

Läs mer här

Livepodd om Svenskarna och internet – allt du behöver veta som kommunikatör

16 december 2020

Den 16 december kl 11.00 är det dags för årets sista livepodd på vår Facebooksida. Internetstiftelsen släpper sin årliga rapport Svenskarna och internet dagen innan och tillsammans med Måns Jonasson, digital strateg på Internetstiftelsen och Emanuel Karlsten, journalist och ordförande på Medieakademin, gör poddstudion en djupdykning i årets resultat.

Läs mer här

Livepodd om USA-valet – kampen om mediesynligheten

22 oktober 2020

Den 22 oktober är det åter dags för livepodd på vår Facebooksida och den här gången är det amerikanska valet i medierna som står på agendan. Vi har bjudit in PR-konsulten och USA-kännaren Elizabeth Walentin och Seth Gilpin från Cision USA, som följer valet i amerikanska medier. Tillsammans kommer de att nysta i kampen om mediesynligheten och diskutera vem som lyckas bäst med att nå ut med sitt budskap.

Läs mer här

Livepodd om framtidens kommunikatör i spåren av corona

24 september 2020

Den 24 september är det åter dags för livepodd på vår Facebooksida där vi, tillsammans med Karin Netzell, affärsutvecklingschef på Hammer & Hanborg och Hanna Brogren, vd och generalsekreterare för Sveriges Kommunikatörer, gör en djupdykning i kommunikatörsrollen och diskuterar kommunikatörens framtid post corona.

Läs mer här

Livepodd om hur medier och influencers mår i coronakrisen

27 augusti, 2020

Den 27 augusti kl. 14.00 välkomnar vi dig online på Cisions Facebooksida för att ta del av en diskussion kring hur medier och influencers har det i coronakrisen. Alexander Mason, kommersiell chef på Cision och Åsa Melin Mandre, partner på Greenhill Relations träffar Yasmine Winberg, reporter och redaktör på Resumé och Linnéa Kihlström, reporter och redaktör på Dagens Media.

Läs mer här

Livepodd om att ta ställning – möjligheter och risker för företag

17 juni, 2020

På onsdag är det åter dags för livepodd på vår Facebooksida och temat för dagen handlar om att som företag ta ställning i en fråga och vilka möjligheter samt risker det kan innebära för varumärket. Frida Blom är kommunikationskonsult på Westander och gästar vår livepodd onsdag 17 juni 14.00 för att berätta om detta spännande ämne och svara på era frågo

Läs mer här

Livepodd om politiskt påverkansarbete med Ulrica Schenström

26 maj, 2020

Det har blivit dags för ytterligare en livepodcast tillsammans med Cision. Denna gången gästas vi av Ulrica Schenström, VD för tankesmedjan Fores. Ulrica Schenström har länge varit engagerad inom centralt politiskt arbete och opinionsbildning och kommer tillsammans med oss ge svar på hur din verksamhet ska tänka kring politiskt påverkansarbete i coronatider.

Läs mer här

Livepodd om kriskommunikation i coronatider med Jeanette Fors-Andrée

28 april, 2020

Coronautbrottet lämnar få oberörda och kommunikatörer brottas med nya utmaningar när världen har ställts på ända. Vi har bjudit in kriskommunikationsexperten Jeanette Fors-Andrée till en livepodd på Facebook för att ge svar på hur en verksamhet ska tänka kring sin kommunikation i coronatider.

Läs mer här