Cision rankar: Bloggar och nyhetssidor som bevakar miljöfrågor

Den 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg är namnet på mångas läppar den senaste tiden efter medverkan i FN-möte om klimatförändringar och World Economic Forum i Davos. Utöver det har hon medverkat i Skalvan och utnämnts till en av de 25 mest inflytelserika tonåringarna 2018 i TIME.  Greta har inspirerat till månadens bloggtopp!

Genom en sökning i Cision Communications Clouds Talking About-funktion fick vi fram en lång lista på personer som har nämnt henne i artiklar eller tweets de senaste månaderna. Nedan syns ett axplock av globala skribenter som har omnämnt henne:

Denna månad vill vi tipsa om 10 faktabaserade bloggar och nyhetssidor som bevakar klimatförändringar och global uppvärming. Bloggarna är listade utan inbördes ordning:

 
 

 
 
 

 
 
 

 
 
 

 
 

 
 
 

 
 
 

 
 
 

 
 
 

 
 

 
 
Bloggtoppen tas fram av vårt research-team i Sverige varje månad. Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från, relevans,  läsarkommentarer och populäritet i sociala medier. Ett kriterium för att kunna hamna på topplistan är att kontaktuppgifter är synliga på bloggen. Har du frågor eller vill veta mer om vår bloggtopplista?  Kontakta oss gärna!
 
Photo by Joel Vodell on Unsplash

Tags : Bloggtoppen

About Maria Leijon

Jag heter Maria Leijon och arbetar som Researcher på Cision. Jag och mina kollegor i Research-teamet ansvarar för den Skandinaviska delen av vår databas. Vi är också experter på målgruppsanalys och skräddarsydda medielistor. Här på bloggen medverkar jag bland annat med månadens bloggtopp! https://www.instagram.com/cisionresearch/

Cision Blog

 • Communications Best Practices

  Get the latest updates on PR, communications and marketing best practices.

 • Cision Product News

  Keep up with everything Cision. Check here for the most current product news.

 • Executive Insights

  Thought leadership and communications strategy for the C-suite written by the C-suite.

 • Media Blog

  A blog for and about the media featuring trends, tips, tools, media moves and more.