maj 28, 2018 / in Sverige Blogg / by Josefin Törnblom

Vart fjärde år är vänder stora delar av världen sina blickar mot en gräsbeklädd rektangel, två mål och en fotboll. De somrar då VM i fotboll spelas inrättas någon form av undantagstillstånd i samhället, detta är ett mästerskap som engagerar långt utöver spelarna som ska göra upp om den ärofyllda pokalen. VM-låtar släpps (officiella och inofficiella), restauranger möblerar om för att visa matcherna och mediehus rensar tablåerna för att tillgodose publikens omättliga intresse för allt som på något sätt går att koppla till den folkfest som fotbolls-VM innebär.

Samtidigt laddar vi upp inför 2019 då det är dags för VM i fotboll för damer. I skrivande stund leder det svenska landslaget sin kvalgrupp och mycket tyder på att det blir en folkfest även nästa sommar med svenska medaljförhoppningar. Med dessa framgångar och detta engagemang i åtanke finns det naturligtvis fotbollsfokuserade bloggar som vänder på varje sten inom sporten för att ge läsarna mer kött på benen. Vi har rankat de 5 främsta för dig som vill ha full koll på allt som rör fotboll i sommar.

Det är inte bara VM som engagerar. 2012 gjorde vi en liknande ranking, då med anledning av herrarnas fotbolls-EM som spelades i Polen och Ukraina.

Stort grattis till Olof Lundhs blogg som toppar listan och lika varma gratulationer till övriga bloggar som kvalade in på listan när Cision rankar de 5 främsta fotbollsbloggarna 2018.

1. Olof Lundhs blogg

 

2. En blogg om internationell damfotboll

 

3. Fotboll.com blogg

 

4. VM-bloggen

 

5. Anton Olofsson - Sillybloggen

 

Bloggtoppen tas fram av vårt research-team i Sverige varje månad. Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, läsarkommentarer och populäritet i sociala medier. Ett kriterium för att kunna hamna på topplistan är att kontaktuppgifter är synliga på bloggen. Har du frågor eller vill veta mer om vår bloggtopplista? Kontakta oss gärna!

Tags : Bloggtoppen

Most Recent Posts

Cision Blogs Topics

 • Best Practices

  Få de senaste uppdateringarna och best practice inom PR, kommunikation och marknadsföring.

 • Tips och trix

  Läs artiklar och få inspiration på hur du förbättrar dina kommunikations-insatser inom digital synlighet, marknadsföring, PR och IR. Cision ger dig tipsen!

 • Produkter och tjänster

  Läs mer om hur Cision kan hjälpa dig i ditt dagliga arbete med PR, IR- och corp comms och hur du kan nå ut till rätt mottagare.

 • Nyhetsbrev inom kommunikation

  Få tips och inspiration kring hur du bäst arbetar med din kommunikation genom våra nyhetsbrev!

About Josefin Törnblom

Jag heter Josefin Törnblom och arbetar som Researcher Scandinavia på Cision Sverige sedan februari 2014. Här på bloggen medverkar jag med månadens bloggtopp.