sep. 30, 2016 / in Sverige Blogg / by Jonathan Sjöström

Hösten är här vilket innebär både skol- och jobbstart för många. Vilka är tipsen för att lättare kunna utvecklas och hitta glädje i att lära och läsa? Är exempelvis digitala läromedel något för dig? Vi har hittat experter inom området och rankat tio läsvärda bloggar inom pedagogik i den här månadens bloggtoppslista.


1

Flexspan

Om Flexspan: "Alastair Creelman: Born in Dundee, Scotland and have lived in Sweden since 1983. I work with net-based learning at Linnaeus University, Kalmar in south-east Sweden with particular interest in social media and open educational resources."
Läs vidare här

 

2

Pedagogiska Kullerbyttan

Om Pedagogiska Kullerbyttan: "Linda Linder heter jag och är utbildad förskollärare, lärare (F-3), teaterpedagog och atelierista. Jag bloggar här på min blogg Pedagogiska Kullerbyttan, och har gjort i sedan 2009. Bloggen följer med mig genom mitt arbetsliv och i de utmaningar som jag möter och behöver tänka över."
Läs vidare här

 

3

Omvärldsbloggen

Om Omvärldsbloggen: "Välkommen till Skolverkets Omvärldsblogg! Vi vill att kunskap och idéer om skolans digitalisering sprids och kommer till nytta i skolors strategiska arbete. Här kan du följa vad som händer inom området, i Sverige och internationellt."
Läs vidare här

 

4

Läs- och språksatsningen

Om Läs- och språksatsningen: "Toura Hägnesten: Jag arbetar som ämnesutvecklare centralt på utbildningsförvaltningen med placering på Uppdragsavdelningen. Mitt ämnesområde är läs-, skriv- och språkutveckling och jag har arbetat med läs- och språkprojektet på grundskoleavdelningen sedan 2008."
Läs vidare här

 

5

Kristina Alexandersons blogg

Om Kristina Alexandersons blogg: "Kristina Alexanderson, heter jag som är ansvarig och skriver på den här bloggen.Jag arbetar som chef för Internet i skolan på Stiftelsen för Internetinfrastruktur och är huvudansvarig för att se till att skoltävlingen Webbstjärnan ska fungerar och blir än bättre."
Läs vidare här

 

Bloggtips: Cision rankar Sveriges snabbaste löparbloggar


6

Kilskrift

Om Kilskrift: "Karin Braneback: Jag arbetar som förstelärare och utvecklingsledare i Stockholm och bor i skärgårdsstaden Vaxholm. Jag har ett stort intresse för skolutveckling och arbetar mycket med IKT-pedagogik i min undervisning. IKT-pedagogik och skolutveckling är sådant som jag reflekterar över här på min blogg Kilskrift."
Läs vidare här

 

7

Körlings Ord

Om Körlings Ord: "Anne-Marie Körling: Pedagogiska idéer och praktiska erfarenheter! Mina hej-krumelurer-berättelser och fritt-fall-skrivande! I huvudsak kan allt förklaras med pedagogik, men ett och annat av personlig karaktär kan behöva tvingas in i det pedagogiska tänkandet. Annars kan man gärna betrakta det efter eget tycke och smak."
Läs vidare här

 

8

Förskoleburken

Om Förskoleburken: "Maria Wedar: Förskoleburken startade jag i början av 2010 för att inspirera er pedagoger, spara tid åt er och för att sprida allt material som finns. Det finns så mycket material och idéer, men det är tidskrävande att leta rätt på dem. Med Förskoleburken hoppas jag inspirera och förenkla för er!"
Läs vidare här

 

9

IKTpedagogerna.se

Om IKTpedagogerna.se: "I starten av Kalmarsunds Gymnasieförbunds 1-1-satsningen Digital Kompetens fattades beslutet att inte bara leverera ut datorer i verksamheten utan att även anställa fyra IKT-pedagoger. Sedan augusti 2012 är vi IKT-pedagoger på plats i organisationen."
Läs vidare här

 

10

Lärande Perspektiv

Om Lärande Perspektiv: "Jag heter Åsa Anevik och jag är fritidspedagog, bildlärare, föreläsare och utbildare, bloggare, hobbykonstnär, studerande (ständigt nya kurser på G!) och IKT-nyfiken. Här bloggar jag för att hitta rätt i min egen tankevärld, för att ”sharing is caring” och för att det är en passion att skriva!!"
Läs vidare här

 

Bloggtoppen tas fram av vårt research-team i Sverige varje månad. Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, läsarkommentarer och populäritet i sociala medier. Ett kriterium för att kunna hamna på topplistan är att kontaktuppgifter är synliga på bloggen. Har du frågor eller vill veta mer om vår bloggtopplista? Kontakta oss gärna!

Tags : Bloggtoppen

Most Recent Posts

Cision Blogs Topics

 • Best Practices

  Få de senaste uppdateringarna och best practice inom PR, kommunikation och marknadsföring.

 • Tips och trix

  Läs artiklar och få inspiration på hur du förbättrar dina kommunikations-insatser inom digital synlighet, marknadsföring, PR och IR. Cision ger dig tipsen!

 • Produkter och tjänster

  Läs mer om hur Cision kan hjälpa dig i ditt dagliga arbete med PR, IR- och corp comms och hur du kan nå ut till rätt mottagare.

 • Nyhetsbrev inom kommunikation

  Få tips och inspiration kring hur du bäst arbetar med din kommunikation genom våra nyhetsbrev!

About Jonathan Sjöström

Jag heter Jonathan Sjöström och arbetar som Researcher Scandinavia på Cision Sverige. Här medverkar jag med månadens bloggtopp.