nov. 29, 2019 / in Sverige Blogg / by Oskar Larsson

Under kvällens SPINN-gala tillkännagavs vinnaren av Cision PR Influencer Award 2019, ett pris som går till Sveriges mest inflytelserika PR-konsult i digitala medier. I år tilldelades priset Daniel Redgert, vd på byrån Redgert Comms. Priset syftar till att lyfta fram konsulter inom PR- och kommunikationsbranschen som lever som de lär och driver PR-branschen framåt.   


I det nya mediesverige där influencersamarbeten spelar en stor och viktig roll är det viktigt att förstå samspelet mellan kund och influencer. Årets vinnare har stenkoll på detta och skapar stort engagemang i sina egna kanaler parallellt med att driva en internationell kommunikationsbyrå. Utmärkelsen går till en person som kan titulera sig PR-chef, programledare, poddare, författare, byråchef och numera vinnare av Cision PR Influencer Award 2019. Nu är du inte längre ett okrönt PR-geni. Stort grattis Daniel Redgert!

Vinnarmotivering

Daniel Redgert är grundare och vd på kommunikationsbyrån Redgert Comms. Han driver, tillsammans med influencern Margaeux Dietz, podcasten Redgert & Dietz och släppte under 2017 självbiografin ”Vem fan är han??” där han berättar om sin okonventionella karriär som bland annat har innefattat roller som PR-chef på Perfect Day och sidekick i TV4-programmet Idol. Daniel har under året skapat stort engagemang i sina sociala kanaler och regelbundet omnämnts i olika sammanhang, något som ligger till grund för utmärkelsen Cision PR Influencer Award 2019.  

Vi såg början på denna trend redan för två år sedan då Viktor Frisk vann priset. I modern kommunikation är det naturligt att PR och influencerskap är tätt sammanflätat, om man lyckas bemästra bägge delar har man en enorm fördel och det är precis det Daniel Redgert har lyckats göra. Det är fascinerande att se hur årets vinnare har lyckats skapa engagemang hos sina följare i egna kanaler samtidigt som han agerar rådgivare åt andra genom sin kommunikationsbyrå

Anne Smitt, marknadschef Cision

Det är helt sjukt! De tre tidigare åren har jag gjort allt för att synas men de senaste året har jag gjort helt tvärt om och jobbat för våra kunders skull. Det har funkat!

Daniel Redgert

Topp 6 i Cision PR Influencer Award 2019:   

 1. Daniel Redgert, Redgert Comms  
 2. Per Schlingmann, Schlingmann  
 3. Brit Stakston, Stakston  
 4. Sharareh Hoss, Hoss Agency 
 5. Deeped Niclas Strandh, Deepedition DigitalPR 
 6. André Frisk, Wikberg&Frisk 

Most Recent Posts

Cision Blogs Topics

 • Best Practices

  Få de senaste uppdateringarna och best practice inom PR, kommunikation och marknadsföring.

 • Tips och trix

  Läs artiklar och få inspiration på hur du förbättrar dina kommunikations-insatser inom digital synlighet, marknadsföring, PR och IR. Cision ger dig tipsen!

 • Produkter och tjänster

  Läs mer om hur Cision kan hjälpa dig i ditt dagliga arbete med PR, IR- och corp comms och hur du kan nå ut till rätt mottagare.

 • Nyhetsbrev inom kommunikation

  Få tips och inspiration kring hur du bäst arbetar med din kommunikation genom våra nyhetsbrev!

About Oskar Larsson

Arbetar som Digital redaktör på Cision Scandinavia och ansvarar för mycket av innehållsproduktionen här på bloggen. Du kan nå mig på: oskar.larsson@cision.com