okt. 24, 2017 / in Sverige Blogg / by Josefin Törnblom

När Cision rankade de främsta Film- och TV-seriebloggarna kom TV-seriebloggen på första plats. Vi lyckade få en pratstund med Felicia Berg, personen bakom bloggen, angående hur hon ser på sitt bloggande, vilken roll bilder spelar i hennes kommunikation och naturligtvis hur hon vill bli kontaktad av PR-människor!
 

Din blogg ’Tv-Serie Bloggen’ tillhör de största och mest inflytelserika bloggarna inom film & tv-seriegenren i Sverige. Vad ligger bakom framgången?
 
Tv-serier och filmer har blivit ett populärt ämne att blogga om och jag tror att mina läsare tycker om det sättet som jag skriver på, då jag betygsätter alla tv-seriesäsonger som jag har sett.

 

Hur kommer det sig att du började intressera dig för film och serier?

Det började redan när jag var liten, första serien jag började följa var The O.C och efter det så har det bara fyllts på serier som jag följer.

 

Vad motiverade dig att starta bloggen? 

Läste bloggar som skrev om serier och filmer och då tänkte jag "varför gör inte jag det" eftersom jag har en stor passion för TV-serier och det var så det startade för mig.

 

Känner du att du har du bra kontakt med dina läsare?

Ja det har jag, jag får kommentarer och svarar även på mina läsares kommentarer.

 

Hur mycket tid uppskattar du att du lägger ner på bloggen per vecka?

Ca 7 timmar i veckan och även om jag inte skriver inlägg så svarar jag på kommentarer eller förbereder kommande inlägg.

 

Har du något mål med bloggen och hur ser framtiden ut med bloggandet för dig?

Det skulle vara kul att få tjäna lite pengar på det jag skriver om eftersom jag tycker att det är kul att skriva och det är extra kul att få skriva om något som jag älskar. Jag kommer att fortsätta att blogga så länge jag tycker det är kul!

 

Vilka andra bloggar inom genren läser du och finns det en känsla av gemenskap?

Ja det tycker jag att det gör, jag brukar gå in och läsa deras bloggar och lämna kommentarer och det gör även de på min blogg. Det är extra kul att läsa andra bloggar som bloggar om samma sak som man själv gör.

 

Bildkvalité är ofta en viktig del av en blogg. Vad är din uppfattning om bilder i bloggen? Lägger du mycket fokus på just bilderna?

Jag lägger upp bilder i varje inlägg, jag tycker att bildlösa inlägg är tråkiga eftersom man dras till bilder. Dock läggar jag inte upp så mycket egentagna bilder eftersom jag bloggar om tv serier, så jag kan sitta i några timmar och bara kolla igenom bilder så att bilderna passar in med inlägget.

 

Hur använder du dig av sociala medier när det kommer till bloggen? (Marknadsföring, spridning etc.)

Jag använder mig endast utav bloggen, men sen inne på min blogg finns min Twitter och Instagram länkad.

 

Slutligen, hur vill du bli pitchad till av PR-folk? Vilka misstag kan PR-folk begå när de kontaktar dig?

Jag vill att man kontaktar mig via min mejl, jag är alltid aktiv med min mejl. Har ofta fått skamliga förslag och det tror jag nog att alla har fått nån gång, jag vill själv kunna ha användning av det de föreslår. PR-folk får gärna kontakta mig men då får de ha ett färdigt förslag eller att vi kan komma fram till något förslag tillsammans.

Tags : BloggtoppenIntervjuer

Most Recent Posts

Cision Blogs Topics

 • Best Practices

  Få de senaste uppdateringarna och best practice inom PR, kommunikation och marknadsföring.

 • Tips och trix

  Läs artiklar och få inspiration på hur du förbättrar dina kommunikations-insatser inom digital synlighet, marknadsföring, PR och IR. Cision ger dig tipsen!

 • Produkter och tjänster

  Läs mer om hur Cision kan hjälpa dig i ditt dagliga arbete med PR, IR- och corp comms och hur du kan nå ut till rätt mottagare.

 • Nyhetsbrev inom kommunikation

  Få tips och inspiration kring hur du bäst arbetar med din kommunikation genom våra nyhetsbrev!

About Josefin Törnblom

Jag heter Josefin Törnblom och arbetar som Researcher Scandinavia på Cision Sverige sedan februari 2014. Här på bloggen medverkar jag med månadens bloggtopp.