maj 03, 2016 / in Sverige Blogg / by Ulrika Peyron

Den förra Centerpolitikern Per Ankersjö drar igång en podcast om stadsbyggnadsfrågor med byggbolaget NCC som finansiär. Han är skeptisk till lyssnarmätningarna för poddar.

Stadspodden ska spelas in i NCCs plastglob Dome of Visions som står på KTHs campus. Det blir ett avsnitt per månad med branschfolk, forskare och politiker som gäster. Varje avsnitt får ett tema kopplat till stadsutveckling. Först ut är cykelbanor och bilfria gator.

Formatet ägs av byrån A Beautiful Soup, som grundades av Per Ankersjö, tidigare borgarråd i Stockholm stad. Han blir också programledare för podden. Han har tidigare jobbat som programledare och programchef på SBS Radio (idag Bauer).

– Jag har följt podcast-utvecklingen. Jag kan tycka att det görs mycket som inte håller jättehög kvalitet och framförallt har ingen tagit upp hållbar stadsutveckling som vi ser är ett segment som växer snabbt och finns ett stort politiskt intresse för. Vi tänkte att vi tar den positionen och så får jag återuppleva min härliga passion och stå framför mikrofon. Sedan är det jättekul jobba med en så kraftfull partner som NCC, säger han.

Vad har ni för mål?
– Det här är spännande, alla hemlighåller sina siffror. Det får mig att misstänka att de flesta inte har så många lyssnare. Jag vet inte och har inte satt något mål. Stadspodden ska förekomma i debatten och vara ledande för de som har stadsbyggnad som sin vardag. Jag tycker mättekniken är trubbig. Man mäter lyssnare som har lyssnat en sekund.

Vilka poddar gillar du?
– Alex och Sigge har ett stort underhållningsvärde. Och Filip och Fredrik. Två poddar jag tycker är riktigt bra är Framgångspodden med Alexander Pärleros och Snåret med Emma Jonsteg.

Hur ska ni få folk att lyssna på Stadspodden?
– Vi kommer att annonsera tungt i sociala medier. Så ska vi ha försöka ha lite nyheter som ger spridning.

Dome of Visions är NCCs arena för samtal kring en hållbar framtid. Den har stått i Danmark och även varit på turné till Visby under Almedalsveckan.

I det första avsnittet av Stadspodden deltar filmregissören Måns Herngren,Fastighetsägarnas vd Billy McCormac, KTH-forskaren Meike Schalk och tidigare språkröret för Grön Ungdom och stockholmspolitikern Lorentz Tovatt (mp).

Text och bild: Rolf van den Brink, ansvarig utgivare och chefredaktör, Beaconomist. Originalet publicerat i Beaconomist 14:2016.

Den här artikeln är framtagen i samarbete med affärstidningen Beaconomist, som riktar sig till moderna digitala publicister. Beaconomist är en prenumererad betaltjänst, men varje vecka hittar du genom samarbetet med oss på Cision ett urval artiklar publicerade i Beaconomist här på bloggen. Artiklarna finns även med i vårt nyhetsbrev PR Update, som kommer ut en gång i månaden. Inte prenumerant på PR Update än? Anmäl dig här. Intresserad av att veta mer och prenumerera på Beaconomist? Hör av dig till Rolf van den Brink, ansvarig utgivare och chefredaktör på rolf@beaconomist.net eller 0708 – 20 82 94.

Tags : Intervjuer

Most Recent Posts

Cision Blogs Topics

 • Best Practices

  Få de senaste uppdateringarna och best practice inom PR, kommunikation och marknadsföring.

 • Tips och trix

  Läs artiklar och få inspiration på hur du förbättrar dina kommunikations-insatser inom digital synlighet, marknadsföring, PR och IR. Cision ger dig tipsen!

 • Produkter och tjänster

  Läs mer om hur Cision kan hjälpa dig i ditt dagliga arbete med PR, IR- och corp comms och hur du kan nå ut till rätt mottagare.

 • Nyhetsbrev inom kommunikation

  Få tips och inspiration kring hur du bäst arbetar med din kommunikation genom våra nyhetsbrev!

About Ulrika Peyron

Jag jobbar som Content Marketing Manager för Cision i Norden. Här på bloggen får du tips och inspiration kring saker som rör kommunikation, PR och Investor Relations. Du hittar också information om våra samarbeten, events och annat som händer hos oss på Cision.