Jerry Silfwer kammade hem Cision PR Influencer Award 2016!

I torsdags, under kristallkronorna på Berns Salonger i Stockholm då Spinngalan gick av stapeln, presenterades årets vinnare av  ”Cision PR Influencer Award”, ett pris som uppmärksammar Sveriges mest inflytelserika PR-konsult i digitala medier. I år gick priset till Jerry Silfwer, även känd som Doctor Spin och grundare av Spin Factory . Priset syftar till att lyfta fram konsulter inom PR- och kommunikationsbranschen som lever som de lär och driver PR-branschen framåt.

Vinnarmotiveringen löd:

”Årets vinnare av Cision PR Influencer Award har länge delat med sig av sina spaningar och stora intresse för digital PR till omvärlden. Hen har skapat viktiga mötesplatser för PR-branschen både i den digitala världen och i verkligheten. Med stor följarskara i sociala medier, en välläst blogg och inte minst det absolut största nyhetsbrevet av alla nominerade, så utkristalliseras bilden av en tvättäkta spinndoktor. ”

Jerry Silfwer är en erfaren entreprenör, bloggare och PR-specialist. Han driver bloggen Doctor Spin och är grundare av Spin Factory där han även är digital strateg. Jerry har varit nominerad i samtliga Cision PR Influencer Award från den första utmärkelsen 2011. Detta är han, tillsammans med Brit Stakston, ensam om att ha åstadkommit. Av alla nomineringar har han dessutom tre gånger tidigare varit med bland de fem främsta. I Jerrys fall blir det sjätte gången gillt men det gör det inte desto mindre välförtjänt.

”Att befinna sig på en sådan hög nivå och år efter år nomineras till mest inflytelserika PR-konsult i en bransch som är i en sådan förändring är en bedrift i sig och ett tecken på anpassningsförmåga, nyfiken och hårt arbete. Hans framgångsrika nyhetsbrev är ännu en indikator på att han inspirerar och engagerar. Jerry Silfwer är ett föredöme i branschen och väl förtjänt av denna utmärkelse. ”, säger Alexander Mason, Commercial Director på Cision i Skandinavien.

Jerry Silfwer kommenterar utmärkelsen till vinnare av 2016 års Cision PR Influencer Award:

“Jag är både stolt och en aning mallig över att ha vunnit det här fina priset i år. En stor varm kram till Cision som under många år arbetat för att etablera ett individuellt pris som så tydligt lyfter fram just digital påverkan. Långsiktigt relationsbygge via digitala kanaler är viktigare än någonsin och här kan PR-branschen verkligen dra på sig ledartröjan och visa vägen.”

Topp fem i Cision PR Influencer Award 2016:

1. Jerry Silfwer , Spin Factory

2. Brit Stakston , Stakston AB

3. Johanna Lindskog Lindell , Publik Kommunikation

4. Viktor Frisk , Mindmakers PR

5. Deeped Niclas Strandh , Deepedition DigitalPR

About Ulrika Peyron

Jag jobbar som Content Marketing Manager för Cision i Norden. Här på bloggen får du tips och inspiration kring saker som rör kommunikation, PR och Investor Relations. Du hittar också information om våra samarbeten, events och annat som händer hos oss på Cision.

Cision Blog

 • Communications Best Practices

  Get the latest updates on PR, communications and marketing best practices.

 • Cision Product News

  Keep up with everything Cision. Check here for the most current product news.

 • Executive Insights

  Thought leadership and communications strategy for the C-suite written by the C-suite.

 • Media Blog

  A blog for and about the media featuring trends, tips, tools, media moves and more.