mars 29, 2016 / in Sverige Blogg / by Jonathan Sjöström

Den omtyckta bloggen ”Pappabloggen” drivs av Johannes Maxweller, som i månadens bloggtopp hamnade på 5e plats. Vi fick tag på Johannes mitt i hans fartfyllda familjeliv mellan blogg, arbete och barn, för att ställa några frågor.  

Din blogg ”Pappabloggen ” tillhör de största och mest inflytelserika bloggarna inom pappabloggs-genren i Sverige. Vad ligger bakom framgången?
- Jag tror att jag skriver väldigt blandat. Jag har inte bara fokus på en sak, tror min mix av barnen, mitt jobb, alla resor, matlagning och mode gör det till en inspirerande blogg. Sen min fru givetvis. Hon gör en hel del gästinlägg som jag märker är populärt plus att hon ger mig mycket tips på vägen. Sen tror jag att jag har en stor fördel i att jag är väldigt öppen och skriver mycket om känslor. Jag skriver kanske sånt som många andra män inte säger högt.

Vad motiverade dig att starta bloggen?
- Efter jag fått barn var det många som tyckte att jag borde blogga, jag hade mycket text på mina bilder på Instagram och Facebook. Först så skrattade jag mest tänkte att varför skulle jag ha en blogg. Sen började jag funderar på det, jag tycker om att skriva, älskar att fotografera, så why not! När jag började blogga för cirka 6 månader sen hade jag aldrig nånsin läst en blogg. Jag bestämde mig för att verkligen få ut varje liten miniut av min pappaledighet och kände då att jag kanske kunde inspirera andra att göra detsamma.


Se hela topplistan med pappabloggar här!


Du uppdaterar din blogg flitigt, hur mycket tid lägger du på att hålla bloggen levande?
- Jag lägger kanske en timma om dagen på bloggen, försöker i alla fall ha ett inlägg om dagen, hoppar jag över så försöker jag lägga två inlägg istället dagen efter. Tror det är viktigt att ha en aktiv blogg. Ibland lägger jag längre inlägg och då kan det ta längre tid givetvis och ibland har jag inte mycket tid över och då blir det mer något snabbt. Men om jag slår ihop tiden det tar att fota, läga in bilder, text osv så kanske ungefär en timma.

Upplever du att du har du bra kontakt med dina läsare?
- Nja, inte speciellt. Jag får inte så många kommentarer men får en del mail. De flesta frågar var man köpt vissa saker, kläder osv. Men nu är jag ganska noga med att skriva var mina, barnens och Elins kläder kommer ifrån.

Vilka andra bloggar inom pappa/föräldraliv läser du och finns det en känsla av gemenskap?
- Jag läser Manne & Nisses blogg och där kan jag känna igen mig mycket, även om jag försöker rikta in mig på andra ämnen än vad de gör. Jag tror de har mer humor och vardagsbetraktelser i sin blogg medan jag har mer mode till exempel. Min blogg kanske ger mer inspiration medan deras ger mer igenkänning för läsarna.

Hur använder du dig av sociala medier när det kommer till bloggen? (Marknadsföring, spridning etc.)
- Jag ligger på Familjeliv som gör en del av min marknadsföring. Men ska jag vara helt ärligt så lägger jag inte så mycket tid på det. Jag har två små barn. Driver ett eget företag plus att bloggen ska vara levande. Jag delar en del på facebook men mycket mer än så gör jag inte idag. Jag skulle kunnat göra mer men tiden räcker inte till. Instagram använder jag en del och delar lite länkar men lägger störst vikt på bloggen.

Slutligen, hur vill du bli pitchad till av PR-folk? Vilka misstag kan PR-folk begå när de kontaktar dig? 
- Jag uppskattar när de som kontaktar mig faktiskt har läst bloggen, satt sig in lite och själv kommit fram till vad som kan intressera mig. Jag är inte så mycket för av att skriva eller ha samarbete med något som jag inte kan stå för eller tycker om. Men allt som passar in i min livsstil gillar jag att lyfta fram och tipsa om. Är ju galet intresserad av mat, mode, barnkläder och resor vilket gör det lätt för mig att skriva om just detta och när jag då blir kontaktad angående produkter jag faktiskt gillar eller använder så är det jättekul. Det känns mer på riktigt och inte så ”köpt” då.

Foto: Pontus Höök

Tags : BloggtoppenIntervjuer

Most Recent Posts

Cision Blogs Topics

 • Best Practices

  Få de senaste uppdateringarna och best practice inom PR, kommunikation och marknadsföring.

 • Tips och trix

  Läs artiklar och få inspiration på hur du förbättrar dina kommunikations-insatser inom digital synlighet, marknadsföring, PR och IR. Cision ger dig tipsen!

 • Produkter och tjänster

  Läs mer om hur Cision kan hjälpa dig i ditt dagliga arbete med PR, IR- och corp comms och hur du kan nå ut till rätt mottagare.

 • Nyhetsbrev inom kommunikation

  Få tips och inspiration kring hur du bäst arbetar med din kommunikation genom våra nyhetsbrev!

About Jonathan Sjöström

Jag heter Jonathan Sjöström och arbetar som Researcher Scandinavia på Cision Sverige. Här medverkar jag med månadens bloggtopp.