apr. 25, 2016 / in Sverige Blogg / by Jonathan Sjöström

Skönhetsgurun Linda Hallberg, som driver den strålande skönhetsbloggen ”lindahallberg.se”, hamnar denna månaden högst upp på vår bloggtopp inom ämnet skönhet. Vi sökte upp Linda för att ställa några frågor om hennes liv som Skandinaviens största skönhetsbloggare.

Din blogg tillhör de största och mest inflytelserika bloggarna inom skönhetsbloggs-genren i Sverige. Vad ligger bakom framgången?
- Jag tror det är för att jag mycket kör mitt eget race och är väldigt passionerad i det jag gör, och jag tror det syns på min blogg att jag tycker det är roligt!
Folk vet också vad de får när de går in på min blogg, jag ser alltid till att leverera bra och inspirerande bilder som får folk att vilja använda lite mer färg i vardagen. Jag är också väldigt noga med trovärdighet och tjänar hellre mindre pengar än att göra ett samarbete jag inte står bakom.

Vad motiverade dig att starta bloggen?
- Jag var redan utbildad makeupartist när jag startade min makeupblogg, men bloggade om mitt liv lite innan dess, som en dagbok för att jag flyttade från Sölvesborg till Linköping, mest för att vänner och familj skulle få lite insikt i vad jag pysslade med där, sen råkade jag radera den bloggen, och startade efter ett tag en makeupblogg istället. Och motivationen var väl egentligen att jag ville inspirera folk till att inte bara använda beige och brunt. Jag har alltid ritat och målat väldigt mycket, och just nu får jag ut den kreativiteten i mina makeuper!

Du uppdaterar din blogg väldigt flitigt, hur mycket tid lägger du på att hålla bloggen levande?
- Massor av tid! Bloggen är mitt heltidsjobb! Det är allt från research, jakten på bra ljus, foto, bra bildredigering, texter och olika pressevents för att visa att man finns. Folk tror att man bara ligger hemma i soffan, tar en selfie och lägger upp på internet, så funkar det inte riktigt. Jag jobbar typ dygnet runt med mina sociala medier, och då är det både blogg, Instagram och Youtube.

Upplever du att du har bra kontakt med dina läsare?
- På bloggen tycker jag att jag har en bra kontakt med mina läsare! Jag försöker svara på allt i mån av tid, och tycker det är viktigt att hålla kontakt med dom, utan dom hade jag ju inte varit där jag är idag.

Vilka andra bloggar inom skönhet läser du och finns det en känsla av gemenskap?
- Jag läser olika hela tiden, både svenska och utländska, är verkligen en periodare! Men jag läser inte varje dag, utan någon gång i veckan tar jag ett ryck och kollar igenom alla bloggar, Instagram, Youtube osv.
Och jag tycker absolut att det finns gemenskap! Tycker det är sååå himla mysigt att träffa andra beautybloggare.

Hur använder du dig av sociala medier när det kommer till bloggen? (Marknadsföring, spridning etc.)
- Jag använder både Instagram och Youtube för att pusha bloggen! I och med att folk blir lite latare och inte läser så mycket bloggar längre så är det viktigt för mig att pusha så mycket jag kan, för huvudfokus för mig ligger ju fortfarande på min blogg :)

Slutligen, hur vill du bli pitchad till av PR-folk? Vilka misstag kan PR-folk begå när de kontaktar dig?
- Jag tycker det är bra om PR-folk gör sin research innan de bara skickar fyra nyanser för mörk foundation, eller tex blond hårfärg. Ibland känns det som produkter kommer extremt fel och inte alls anpassade för mig eller mina läsare. Det är lite synd.

Det händer även ofta att man helt enkelt bara får riktigt dåliga erbjudanden som att "du får den här produkten, men bara om du skriver om den, det är bra för ditt varumärke att synas med oss". Då tackar jag för mig!

En bra PR-människa har kollat upp min blogg och mina sociala medier innan och vet vad jag gillar!

Tags : IntervjuerBloggtoppen

Most Recent Posts

Cision Blogs Topics

 • Best Practices

  Få de senaste uppdateringarna och best practice inom PR, kommunikation och marknadsföring.

 • Tips och trix

  Läs artiklar och få inspiration på hur du förbättrar dina kommunikations-insatser inom digital synlighet, marknadsföring, PR och IR. Cision ger dig tipsen!

 • Produkter och tjänster

  Läs mer om hur Cision kan hjälpa dig i ditt dagliga arbete med PR, IR- och corp comms och hur du kan nå ut till rätt mottagare.

 • Nyhetsbrev inom kommunikation

  Få tips och inspiration kring hur du bäst arbetar med din kommunikation genom våra nyhetsbrev!

About Jonathan Sjöström

Jag heter Jonathan Sjöström och arbetar som Researcher Scandinavia på Cision Sverige. Här medverkar jag med månadens bloggtopp.