sep. 10, 2019 / in Sverige Blogg / by Oskar Larsson

Namn: Jimmy Risberg

Roll på Cision: Produktchef

Antal år på Cision: 8 år

Kan du berätta om något intressant projekt du har varit delaktig i under din tid på Cision?

När jag började på Cision år 2011 anställdes jag som Sales Executive med ansvar över nykundsbearbetning. I takt med att avdelningen utvecklades med fler nya säljare blev jag teamleader med huvudfokus på att hjälpa säljarna att komma in i sina nya roller så fort som möjligt samtidigt som jag hade egna försäljningsmål att nå. Älskade den rollen, men efter att ha jobbat med sälj under ett antal år kände jag mig redo för en ny utmaning.

Jag har alltid brunnit för möjligheten att påverka produktutvecklingen i den riktning kunderna önskar och efter en del diskussioner med min chef fick jag chansen att kliva in i produktutvecklingsteamet där jag nu varit i 3 år, varav 1 år som produktchef. Där är mitt övergripande ansvar att prioritera och leda produktutvecklingsprojekt samt sprida kunskap om våra produkter och tjänster vid exempelvis nylanseringar. Jag har även ett ansvar att följa upp försäljning och förbättra processer inom mina affärsområden.

Vad har du lärt dig under dessa 8 år?

Under mina år på Cision har jag lärt mig otroligt mycket – men om jag ska ge ett exempel skulle jag säga B2B-försäljning med allt vad det innebär från prospektering till att leda kundmöten och förhandlingar med chefer inom kommunikation, marknad, IR och PR.

Jag har även haft glädjen att arbeta med otroligt kompetenta kollegor – både här i Sverige och resten av världen - som jag genom åren fått ovärderlig kunskap från när det handlar om att arbeta professionellt och kundorienterat. Har dessutom insett att 5 år inte är något tak på hur länge man bör vara på en och samma arbetsplats... 😉

Vad är det bästa med att jobba på Cision?

Cision är en öppen arbetsplats där alla känner alla och har kul tillsammans! Även om vi själva oftast syns i bakgrunden befinner vi oss hela tiden mitt i stormens öga som en trygg pelare för våra kunder att luta sig mot när det behövs som mest och brinner till på riktigt. Det ställer hela tiden krav på oss att vara på tårna och ha ett högt engagemang vilket jag tycker genomsyrar hela företaget. Samtidigt har vi frihet under ansvar där de flesta har möjlighet att exempelvis jobba hemifrån om det skulle behövas.

 

Tags : Intervjuer

Most Recent Posts

Cision Blogs Topics

 • Best Practices

  Få de senaste uppdateringarna och best practice inom PR, kommunikation och marknadsföring.

 • Tips och trix

  Läs artiklar och få inspiration på hur du förbättrar dina kommunikations-insatser inom digital synlighet, marknadsföring, PR och IR. Cision ger dig tipsen!

 • Produkter och tjänster

  Läs mer om hur Cision kan hjälpa dig i ditt dagliga arbete med PR, IR- och corp comms och hur du kan nå ut till rätt mottagare.

 • Nyhetsbrev inom kommunikation

  Få tips och inspiration kring hur du bäst arbetar med din kommunikation genom våra nyhetsbrev!

About Oskar Larsson

Arbetar som Digital redaktör på Cision Scandinavia och ansvarar för mycket av innehållsproduktionen här på bloggen. Du kan nå mig på: oskar.larsson@cision.com