Medarbetarporträtt: Maria Leijon, Researcher

Namn: Maria Leijon
Roll på Cision:
Researcher Scandinavia
Antal år på Cision:
Har jobbat på Cision sedan 2008

Intressanta projekt jag har varit delaktig i under min tid på Cision

Jag har varit delaktig i hur många intressanta projekt som helst under min tid på Cision. Allt ifrån att hjälpa de allra största börsnoterade företagen med målgruppsanalys inför lansering på nya marknader runt om i världen till att hjälpa ett litet nyetablerat företag att hitta influencers i Skåne som är intresserade av nyheter om marsvin och kaniner.

Jag har varit med och byggt upp vår PA-databas (Political Affairs) vilket har lärt mig massor om hur politiken i Sverige fungerar, hur beslut tas och vem som egentligen har mest inflytande. Jag har dessutom fått ökad kunskap inom IT då vi hela tiden utvecklar och lanserar nya tjänster och produkter.

Det bästa med Cision som arbetsplats

Cision är en arbetsplats som aldrig står stilla. På grund av mediebranschens ständiga förändring förändras också våra arbetsuppgifter konstant vilket gör arbetet stimulerande och varierande. Det allra bästa med Cision är dock att jobbet har gett mig vänner för livet!

Marias kaffetips:

1 Cappuccino av den ljusbruna kapseln
- toppas med 1 Ristretto av den vaniljfärgade kapseln med vaniljsmak
Voila!


Research-teamet ser bland annat till att våra databaser håller toppkvalitet och producerar listor på löpande band. De är även ansvariga för den återkommande och populära Bloggtoppen som publiceras här i bloggen. Perfekt för dig som vill nå ut till målgrupper som är intresserade av ämnen som Vegetarisk matlagning, Mode och Fotboll (och för dig som är nyfiken på dessa ämnen själv, såklart!)

Tags : Intervjuer

About Oskar Larsson

Arbetar som Digital redaktör på Cision Scandinavia och ansvarar för mycket av innehållsproduktionen här på bloggen. Du kan nå mig på: oskar.larsson@cision.com

Cision Blog

 • Communications Best Practices

  Get the latest updates on PR, communications and marketing best practices.

 • Cision Product News

  Keep up with everything Cision. Check here for the most current product news.

 • Executive Insights

  Thought leadership and communications strategy for the C-suite written by the C-suite.

 • Media Blog

  A blog for and about the media featuring trends, tips, tools, media moves and more.