Medarbetarporträtt: Santa Karpa, Redovisningsansvarig

Namn: Santa Karpa

Roll på Cision: Redovisningsansvarig / Accounting Manager

Antal år på Cision: 1 år

Kan du berätta om något intressant projekt du har varit delaktig i under din tid på Cision?

Ett projekt som hamnade på mitt bord efter bara 3 månader på Cision var integrering av ett förvärv i ett av våra bolag. Jag var en del av ett virtuellt team med kollegor i andra länder och genom fantastiskt fokus och nära samarbete så kunde vi säkerställa att de viktigaste processerna fanns på plats inom bara några veckor.

Ett annat “projekt” som jag jobbar mer eller mindre dagligen med är effektivisering av processer - att ifrågasätta och ställa “varför” frågan har alltid varit en naturlig del av min vardag. Argumentet “så har vi alltid gjort” gör ofta att ett nytt förbättringsprojekt hamnar på min “to-do” lista.

Det händer ganska spännande saker i redovisningsbranschen just nu på grund av digitalisering och vår bransch har verkligen en stor potential för effektivisering. Genom att inventera, förändra och eventuellt ersätta ineffektiva och manuella processer kan vi frigöra mer tid för analys, kvalitetssäkring och få mer utrymme för en mer framåtriktad roll. Det är extremt viktigt att kunna lyfta blicken och hitta nya sätt att supporta verksamheten så att vi alla kan fokusera på det vi är bäst på.

Vad har du lärt dig under dessa 1,5 år?

Förutom den dagliga redovisningsarbetet så har jag också spenderat en hel del av min tid med rapportering och analys till management. Tack vare en utmanande och coachande chef så har jag haft möjlighet att jobba väldigt ofta utanför min comfort zone och testa helt nya saker. Även om det låter väldigt klyschigt så inser jag mer och mer att den stora utvecklingen verkligen sker utanför vår comfort zone. Känslan av att klara av något jag inte trodde att jag kunde ger mig väldigt mycket motiviation och en boost för självförtroendet.

Vad är det bästa med att jobba på Cision?

På Cision har man väldigt mycket frihet under ansvar. Man får möjlighet att jobba självständigt och påverka sin roll.  Det som har alltid varit väldigt viktigt för mig är att jobba med ambitiösa, kompetenta och engagerade kollegor - Cision överträffade mina förväntningar.

 

Tags : Intervjuer

About Oskar Larsson

Arbetar som Digital redaktör på Cision Scandinavia och ansvarar för mycket av innehållsproduktionen här på bloggen. Du kan nå mig på: oskar.larsson@cision.com

Cision Blog

 • Communications Best Practices

  Get the latest updates on PR, communications and marketing best practices.

 • Cision Product News

  Keep up with everything Cision. Check here for the most current product news.

 • Executive Insights

  Thought leadership and communications strategy for the C-suite written by the C-suite.

 • Media Blog

  A blog for and about the media featuring trends, tips, tools, media moves and more.