Research tipsar: Internationella medier som bevakar jämställdhet och feminism

Den 8 mars varje år infaller den Internationella Kvinnodagen och i månadens bloggtopp kastar vi ljus över den feministiska och jämställda kamp som förs världen över. Genom en sökning i vår globala mediedatabas på medier eller journalister som bevakar ämnet fick vi fram drygt 850 träffar från stora delar i världen.

Noterbart är att Sverige, näst efter USA, ligger i topp med bred marginal när det gäller journalister och medier som aktivt, regelbundet och uttalat bevakar ämnet:

Sverige ligger som bekant i framkant när det gäller dessa frågor. Samtidigt förs kampen för kvinnors rättigheter i länder som är mindre profilerade i dessa frågor och nedan har vi listat ett antal hemsidor och magasin som driver frågan om jämställdhet världen över.

Listan innehåller medier från Australien, Österrike, Belgien, Kanada, Tyskland, Israel,  Senegal, USA, Sydafrika, Portugal, Nederländerna, Namibia, Nya Zealand, Portugal och Förenade Arabemiraten. Listan är gjord utan någon inbördes rankning:


Villainesse (Nya Zeeland)

Jezebel (USA)

an.schläge (Österrike)

axelle (Belgien)

Lone Wolf Magazine (Kanada)

EMMA (Tyskland)

Politically Corret (Israel)

Bust (USA)

Sister Namibia (Namibia)

Girls Like Us (Nederländerna)

Mamamia Australia (Australien)

Capazes (Portugal)

Femmes Africa Solidarité - FAS (Senegal)

Chica.co.za – (Sydafrika)

Ananke (Förenade Arabemiraten)

Assembly (USA)

WSQ  (USA)


 
 
Listan tas fram av vårt research-team i Sverige varje månad. Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från, relevans,  läsarkommentarer och populäritet i sociala medier. Ett kriterium för att kunna hamna på topplistan är att kontaktuppgifter är synliga på bloggen. Har du frågor eller vill veta mer om vår bloggtopplista?  Kontakta oss gärna!
 
Photo by Hanson Lu on Unsplash

Tags : Bloggtoppen

About Maria Leijon

Jag heter Maria Leijon och arbetar som Researcher på Cision. Jag och mina kollegor i Research-teamet ansvarar för den Skandinaviska delen av vår databas. Vi är också experter på målgruppsanalys och skräddarsydda medielistor. Här på bloggen medverkar jag bland annat med månadens bloggtopp! https://www.instagram.com/cisionresearch/

Cision Blog

 • Communications Best Practices

  Get the latest updates on PR, communications and marketing best practices.

 • Cision Product News

  Keep up with everything Cision. Check here for the most current product news.

 • Executive Insights

  Thought leadership and communications strategy for the C-suite written by the C-suite.

 • Media Blog

  A blog for and about the media featuring trends, tips, tools, media moves and more.