mars 05, 2019 / in Sverige Blogg / by Maria Leijon

Den 8 mars varje år infaller den Internationella Kvinnodagen och i månadens bloggtopp kastar vi ljus över den feministiska och jämställda kamp som förs världen över. Genom en sökning i vår globala mediedatabas på medier eller journalister som bevakar ämnet fick vi fram drygt 850 träffar från stora delar i världen.

Noterbart är att Sverige, näst efter USA, ligger i topp med bred marginal när det gäller journalister och medier som aktivt, regelbundet och uttalat bevakar ämnet:

Sverige ligger som bekant i framkant när det gäller dessa frågor. Samtidigt förs kampen för kvinnors rättigheter i länder som är mindre profilerade i dessa frågor och nedan har vi listat ett antal hemsidor och magasin som driver frågan om jämställdhet världen över.

Listan innehåller medier från Australien, Österrike, Belgien, Kanada, Tyskland, Israel,  Senegal, USA, Sydafrika, Portugal, Nederländerna, Namibia, Nya Zealand, Portugal och Förenade Arabemiraten. Listan är gjord utan någon inbördes rankning:


Villainesse (Nya Zeeland)

Jezebel (USA)

an.schläge (Österrike)

axelle (Belgien)

Lone Wolf Magazine (Kanada)

EMMA (Tyskland)

Politically Corret (Israel)

Bust (USA)

Sister Namibia (Namibia)

Girls Like Us (Nederländerna)

Mamamia Australia (Australien)

Capazes (Portugal)

Femmes Africa Solidarité - FAS (Senegal)

Chica.co.za – (Sydafrika)

Ananke (Förenade Arabemiraten)

Assembly (USA)

WSQ  (USA)


 
 
Listan tas fram av vårt research-team i Sverige varje månad. Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från, relevans,  läsarkommentarer och populäritet i sociala medier. Ett kriterium för att kunna hamna på topplistan är att kontaktuppgifter är synliga på bloggen. Har du frågor eller vill veta mer om vår bloggtopplista?  Kontakta oss gärna!
 
Photo by Hanson Lu on Unsplash

Tags : Bloggtoppen

Most Recent Posts

Cision Blogs Topics

 • Best Practices

  Få de senaste uppdateringarna och best practice inom PR, kommunikation och marknadsföring.

 • Tips och trix

  Läs artiklar och få inspiration på hur du förbättrar dina kommunikations-insatser inom digital synlighet, marknadsföring, PR och IR. Cision ger dig tipsen!

 • Produkter och tjänster

  Läs mer om hur Cision kan hjälpa dig i ditt dagliga arbete med PR, IR- och corp comms och hur du kan nå ut till rätt mottagare.

 • Nyhetsbrev inom kommunikation

  Få tips och inspiration kring hur du bäst arbetar med din kommunikation genom våra nyhetsbrev!

About Maria Leijon

Jag heter Maria Leijon och arbetar som Researcher på Cision. Jag och mina kollegor i Research-teamet ansvarar för den Skandinaviska delen av vår databas. Vi är också experter på målgruppsanalys och skräddarsydda medielistor. Här på bloggen medverkar jag bland annat med månadens bloggtopp! https://www.instagram.com/cisionresearch/