maj 02, 2019 / in Sverige Blogg / by Maria Leijon

EU-valet är nu avgjort och den europeiska befolkningen har sagt sitt om hur mandaten i Europaparlamentet ska fördelas. Nu väntar 5 års intensivt politiskt arbete i Bryssel och lika intensivt kommer de utsända utrikeskorrespondenterna på plats i Bryssel att rapportera tillbaka till sina hemländer. Visste du att Cision har över 4000 utrikeskorrespondenter i vår globala databas, utsända från medier över hela världen?

Ungefär 700 journalister i Cisions databas bevakar EU-frågor på daglig basis. I samband med EU-valet är det naturligtvis många fler som skriver om ämnet och vid en sökning i Cision Communications Cloud på journalister som skrivit eller twittrat om EU den senaste tiden får man tusentals träffar.

Den här månaden tipsar vi om några av de mest inflytelserika korrespondenterna på plats i Bryssel (utan inbördes ordning)


Katya Adler - BBC (UK)

Matthieu Demeestere - AFP (Frankrike)

Tom Fairless - The Wall Street Journal (USA)

Christoffer Wendick - SVT (Sverige)

Martin Kaae - Jyllands-Posten (Danmark)

Lluís Pellicer - El País (Spanien)

Patrizia Antonini - Ansa (Italien)

Kaija Ahtela  - Kauppalehti (Finland)

Alexander Mühlauer - Süddeutsche Zeitung (Tyskland)

Johan Falnes - Norsk Telegrambyrå (Norge)

René Moerland - NRC (Nederländerna)


 
 
Listan tas fram av vårt research-team i Sverige varje månad. Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från, relevans,  läsarkommentarer och populäritet i sociala medier. Ett kriterium för att kunna hamna på topplistan är att kontaktuppgifter är synliga på bloggen. Har du frågor eller vill veta mer om vår bloggtopplista?  Kontakta oss gärna!
 
Photo by Joshua Fuller on Unsplash

Tags : Bloggtoppen

Most Recent Posts

Cision Blogs Topics

 • Best Practices

  Få de senaste uppdateringarna och best practice inom PR, kommunikation och marknadsföring.

 • Tips och trix

  Läs artiklar och få inspiration på hur du förbättrar dina kommunikations-insatser inom digital synlighet, marknadsföring, PR och IR. Cision ger dig tipsen!

 • Produkter och tjänster

  Läs mer om hur Cision kan hjälpa dig i ditt dagliga arbete med PR, IR- och corp comms och hur du kan nå ut till rätt mottagare.

 • Nyhetsbrev inom kommunikation

  Få tips och inspiration kring hur du bäst arbetar med din kommunikation genom våra nyhetsbrev!

About Maria Leijon

Jag heter Maria Leijon och arbetar som Researcher på Cision. Jag och mina kollegor i Research-teamet ansvarar för den Skandinaviska delen av vår databas. Vi är också experter på målgruppsanalys och skräddarsydda medielistor. Här på bloggen medverkar jag bland annat med månadens bloggtopp! https://www.instagram.com/cisionresearch/