Research tipsar: Korrespondenter på plats i Bryssel

EU-valet är nu avgjort och den europeiska befolkningen har sagt sitt om hur mandaten i Europaparlamentet ska fördelas. Nu väntar 5 års intensivt politiskt arbete i Bryssel och lika intensivt kommer de utsända utrikeskorrespondenterna på plats i Bryssel att rapportera tillbaka till sina hemländer. Visste du att Cision har över 4000 utrikeskorrespondenter i vår globala databas, utsända från medier över hela världen?

Ungefär 700 journalister i Cisions databas bevakar EU-frågor på daglig basis. I samband med EU-valet är det naturligtvis många fler som skriver om ämnet och vid en sökning i Cision Communications Cloud på journalister som skrivit eller twittrat om EU den senaste tiden får man tusentals träffar.

Den här månaden tipsar vi om några av de mest inflytelserika korrespondenterna på plats i Bryssel (utan inbördes ordning)


Katya Adler - BBC (UK)

Matthieu Demeestere - AFP (Frankrike)

Tom Fairless - The Wall Street Journal (USA)

Christoffer Wendick - SVT (Sverige)

Martin Kaae - Jyllands-Posten (Danmark)

Lluís Pellicer - El País (Spanien)

Patrizia Antonini - Ansa (Italien)

Kaija Ahtela  - Kauppalehti (Finland)

Alexander Mühlauer - Süddeutsche Zeitung (Tyskland)

Johan Falnes - Norsk Telegrambyrå (Norge)

René Moerland - NRC (Nederländerna)


 
 
Listan tas fram av vårt research-team i Sverige varje månad. Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från, relevans,  läsarkommentarer och populäritet i sociala medier. Ett kriterium för att kunna hamna på topplistan är att kontaktuppgifter är synliga på bloggen. Har du frågor eller vill veta mer om vår bloggtopplista?  Kontakta oss gärna!
 
Photo by Joshua Fuller on Unsplash

Tags : Bloggtoppen

About Maria Leijon

Jag heter Maria Leijon och arbetar som Researcher på Cision. Jag och mina kollegor i Research-teamet ansvarar för den Skandinaviska delen av vår databas. Vi är också experter på målgruppsanalys och skräddarsydda medielistor. Här på bloggen medverkar jag bland annat med månadens bloggtopp! https://www.instagram.com/cisionresearch/

Cision Blog

 • Communications Best Practices

  Get the latest updates on PR, communications and marketing best practices.

 • Cision Product News

  Keep up with everything Cision. Check here for the most current product news.

 • Executive Insights

  Thought leadership and communications strategy for the C-suite written by the C-suite.

 • Media Blog

  A blog for and about the media featuring trends, tips, tools, media moves and more.