nov. 23, 2018 / in Sverige Blogg / by Oskar Larsson

Under SPINN-galan korades segraren av Cision PR Influencer Award 2018, ett pris som går till Sveriges mest inflytelserika PR-konsult i digitala medier. I år tilldelades priset Simon Strand, PR-konsulten och medgrundaren av kommunikationsbyrån 500. Priset syftar till att lyfta fram konsulter inom PR- och kommunikationsbranschen som lever som de lär och driver PR-branschen framåt. 

Vinnarmotiveringen lyder: 

PR handlar mycket om att förmedla en berättelse, driva förändring och mobilisera människor att agera. Det är en svår konst, men årets vinnare av Cision PR Influencer Award behärskar hantverket utmärkt. Med stor finess når vinnaren ut med sitt budskap genom poddar, krönikor och inte minst Stories på Instagram. Han använder skickligt sin egen digitala närvaro för att nå målen, exempelvis genom att samla över 500 AIK-medlemmar till ett årsmöte i Solna för att få igenom ett skifte av flera nyckelpersoner inom klubben. Årets vinnare firar dubbla guld i år – stort grattis till Simon Strand!

Simon Strand är PR-konsult och medgrundare av kommunikationsbyrån 500 Stockholm. Han bloggar för såväl Resume som Nöjesguiden och förgyller dagligen sina följares vardag med engagerande, humoristiska och personliga stories på Instagram. Simon är en hängiven AIK-supporter och ett exempel på Simons genomslagskraft under året som fick stor medial uppmärksamhet var hans alternativa styrelseförslag som, tack vare mobilisering i digitala kanaler, mynnade ut i ett styrelseskifte i AIK Fotboll efter att förslaget vann majoritet under årsmötet.

Ulrika Peyron, marknadschef på Cision, beundrar Simons förmåga att mobilisera andra människor genom sina digitala kanaler:

– Simons engagemang och förmåga att mobilisera andra människor lyser igenom det mesta han tar sig för och det är en stor anledning till att priset går till honom just i år när vi riktat extra fokus på personlig direktkontakt i stories-formatet. Med en verktygslåda fylld av humor, kritiskt granskande och en fingertoppskänsla för vad som engagerar målgruppen är det inte konstigt att han i år kan titulera sig Sveriges mest inflytelserika PR-konsult i digitala kanaler.

Simon Strand kommenterar utmärkelsen Cision PR Influencer Award:

– Det är roligt och hedrande att Cision och Spinngalan uppmärksammar den sorts påverkansarbete som jag har bedrivit under året. Uppmärksamhet kan — rätt använd — vara ett viktigt instrument för att skapa förändring, och tiden får utvisa om jag, och de som har stått bakom mitt arbete, lyckas i längden. Jag är inte färdig ännu. Stort tack!

Topp fem i Cision PR Influencer Award 2017: 

 1. Simon Strand, 500 Stockholm
 2. Brit Stakston, Stakston AB
 3. Karin Bäcklund, Not just Cake
 4. Deeped Niclas Strandh, JMW Golin
 5. André Assarsson, Miltton Lab

Tags : Podd & EventPR-tips

Most Recent Posts

Cision Blogs Topics

 • Best Practices

  Få de senaste uppdateringarna och best practice inom PR, kommunikation och marknadsföring.

 • Tips och trix

  Läs artiklar och få inspiration på hur du förbättrar dina kommunikations-insatser inom digital synlighet, marknadsföring, PR och IR. Cision ger dig tipsen!

 • Produkter och tjänster

  Läs mer om hur Cision kan hjälpa dig i ditt dagliga arbete med PR, IR- och corp comms och hur du kan nå ut till rätt mottagare.

 • Nyhetsbrev inom kommunikation

  Få tips och inspiration kring hur du bäst arbetar med din kommunikation genom våra nyhetsbrev!

About Oskar Larsson

Arbetar som Digital redaktör på Cision Scandinavia och ansvarar för mycket av innehållsproduktionen här på bloggen. Du kan nå mig på: oskar.larsson@cision.com