Vem blir årets mest inflytelserika PR-konsult?

Torsdagen den 24 november går 2016 års upplaga av Spinn-galan av stapeln, en gala där lyckade och uppmärksammade PR-kampanjer samt framstående personer lyfts fram genom olika utmärkelser. Bland dessa priser återfinns Cisions eget pris; Cision PR Influencer Award.

Utmärkelsen ges till den person inom PR och kommunikation som under året haft störst inflytande i digitala medier. Fem nominerade skall om ett par dagar bli en vinnare. Och de nominerade är:

 • Brit Stakston
  Mediestrateg, kommunikationsproffs och digital specialist med lång erfarenhet av hur kommunikation kan bidra till att individer, företag och organisationer kan öka synligheten. Grundare av den digitala tankesmedjan Stakston och medgrundare till det uppmärksammade journalistikprojektet Blank Spot Project.
 • Deeped Niclas Strandh
  Ena halvan av duon Social by Default som bland annat driver en podcast med samma namn. Sociala medie-strateg som föreläser om sociala medier och driver företaget Deepedition DigitalPR. Vinnare av Cision PR Influencer Award 2015.
 • Jerry Silfwer
  Rutinerad entreprenör, bloggare och PR-specialist. Jerry driver bloggen Doctor Spin och  är grundare av Spin Factory där han även är digital strateg.
 • Johanna Lindskog Lindell
  Digital datastrateg som bloggar för branschtidningen Resumé och är PR-rådgivare för Publik kommunikation.
 • Viktor Frisk
  Artist, bloggare och Social Media Director på Mindmakers PR som har deltagit i Melodifestivalen och tillsammans med Ida Warg driver podcasten Den Friska Wargen.

För att kunna nomineras till Cision PR Influencer Award krävs det att man jobbar på eller är knuten till en byrå som arbetar med PR. Dessutom krävs det att man har en mätbar url, så som en blogg, en hemsida eller en personlig presentation på en företagssida. Varje år utvecklas uträkningen för att mätningen ska hållas relevant och aktuell. Årets nyhet bland mätpunkterna handlade om hur de nominerade skapar relation med hjälp av e-post och nyhetsbrev i sitt PR-arbete.

Vem tror ni kommer att vinna?

Tags : PR-tips

About Oskar Larsson

Arbetar som Digital redaktör på Cision Scandinavia och ansvarar för mycket av innehållsproduktionen här på bloggen. Du kan nå mig på: oskar.larsson@cision.com

Cision Blog

 • Communications Best Practices

  Get the latest updates on PR, communications and marketing best practices.

 • Cision Product News

  Keep up with everything Cision. Check here for the most current product news.

 • Executive Insights

  Thought leadership and communications strategy for the C-suite written by the C-suite.

 • Media Blog

  A blog for and about the media featuring trends, tips, tools, media moves and more.