nov. 28, 2017 / in Sverige Blogg / by Oskar Larsson

Under SPINN-galan presenterades vinnaren av ”Cision PR Influencer Award”, priset som går till Sveriges mest inflytelserika PR-konsult i digitala medier. I år tilldelades priset Viktor Frisk, mångsysslaren som förutom sin artist- och sociala mediekarriär även arbetar som Head of Social Media på Mindmakers PR. Priset syftar till att lyfta fram konsulter inom PR- och kommunikationsbranschen som lever som de lär och driver PR-branschen framåt.

Vinnarmotiveringen lyder:

I en värld där gränserna mellan marknad, PR och sociala medier suddas ut är det viktigt att kunna verka i varierande roller och iklä sig flera kostymer. Årets vinnare är expert på att kombinera olika kanaler för att befästa sin digitala närvaro och nå ut i den analoga verkligheten. Poddar, vloggar och bloggar. Böcker, föreläsningar och morgonsoffor . Lägg därtill Melodifestivalen och en artistkarriär så blir det tydligt att årets vinnare lever som han lär. Ikväll blir det success, så gör dig redo – Viktor Frisk

Detta är tredje året i rad Viktor är nominerad till priset, samtliga tillfällen har han varit bland de fem främsta. Genom att kombinera sitt personliga varumärke och influencerskap med att konsultera andra i sin roll som Head of Social Media på Mindmakers PR representerar Viktor en ny generation inom PR-branschen.

Alexander Mason, Commercial Director på Cision i Skandinavien, är imponerad av årets vinnare.

- Detta är verkligen ett tecken på att vi jobbar i en bransch som aldrig står stilla. Vi har delat ut detta pris i många år och hade någon för 5 år sedan berättat att en Melodifestivaldeltagare skulle vinna hade jag bara skakat på huvudet. Nu är influencerskap och PR så tätt sammanflätat att man faktiskt kan göra båda delar och vem gör det bättre än Viktor Frisk? Den som behärskar olika digitala kanaler, skapar verkligt engagemang och kan berätta för andra hur man ska göra har mycket att vinna. Vi andra har mycket att lära av Viktor – en pionjär som många kommer att ta efter och som är väl förtjänt av denna utmärkelse.

Viktor Frisk kommenterar utmärkelsen som vinnare av 2017 års Cision PR Influencer Award: 

Det är så sjukt roligt att få vinna det här, jag har verkligen hoppats att få vinna detta i två års tid och nu är jag här. Det viktiga är att använda sin roll i sociala medier på rätt sätt och det jag brinner för är att hjälpa andra.

Topp fem i Cision PR Influencer Award 2017: 

 1. Viktor Frisk , Mindmakers PR
 2. Brit Stakston, Stakston AB
 3. Deeped Niclas Strandh, Deepedition
 4. Jerry Silfwer, Mad Science
 5. Julia Mjörnstedt Karlsten, Welcom

Här kan du se listan över samtliga placerincar på topp 20.

Här kan du läsa den engelska artikeln som publicerades i samband med Viktors vinst. 

Most Recent Posts

Cision Blogs Topics

 • Best Practices

  Få de senaste uppdateringarna och best practice inom PR, kommunikation och marknadsföring.

 • Tips och trix

  Läs artiklar och få inspiration på hur du förbättrar dina kommunikations-insatser inom digital synlighet, marknadsföring, PR och IR. Cision ger dig tipsen!

 • Produkter och tjänster

  Läs mer om hur Cision kan hjälpa dig i ditt dagliga arbete med PR, IR- och corp comms och hur du kan nå ut till rätt mottagare.

 • Nyhetsbrev inom kommunikation

  Få tips och inspiration kring hur du bäst arbetar med din kommunikation genom våra nyhetsbrev!

About Oskar Larsson

Arbetar som Digital redaktör på Cision Scandinavia och ansvarar för mycket av innehållsproduktionen här på bloggen. Du kan nå mig på: oskar.larsson@cision.com