Den 25 januari presenterades de 20 nominerade till Cision PR Influencer Award. Priset, som går till den konsult inom PR och kommunikation som under 2021 haft störst inflytande i digitala medier, delas ut på den uppskjutna Spinngalan den 24 februari.

Cision PR Influencer Award, som delas ut för elfte året i följd, syftar till att lyfta fram enskilda konsulter inom PR- och kommunikationsbranschen som driver PR-branschen framåt genom att själva ägna sig åt ett effektivt digitalt PR-arbete. I arbetet med att ta fram årets nominerade har exponering i traditionella PR-kanaler premierats i viktningen.

”I en värld där närvaro i sociala medier och egna poddar har blivit mer eller mindre standard, vill vi se vilka som lyckas kombinera den närvaron med en mer traditionell PR-strategi”, säger Magnus Thell, VD Cision Norden. ”Det är spännande, både för att vi nått en punkt där det traditionella sticker ut och att traditionella medier vunnit mark under pandemin. Därför kommer exempelvis omnämnanden i digitala traditionella medier att få större vikt i årets Cision PR Influencer Award.”

De 20 nominerade till i utmärkelsen Cision PR Influencer Award 2021 (utan inbördes ordning) är:  

 

·            Tanja Tabrizian

·            Micael Bindefeld

·            Roshi Hoss  

·            Casper Törnblom

·            Elcim Yilmaz

·            Fredrik Pallin

·            Brit Stakston  

·            Michel Tornéus

·            Sharareh Hoss

·            Per Schlingmann

·            Roshanak Fatahian 

·            Karin Bäcklund

·            Love Bonnier

·            Daniel Redgert  

·            Ida Nilsson

·            John Mellkvist

·            Dominika Peczynski

·            Lili Assefa

·            Gunnar Hökmark

·            André Frisk

 

Nomineringarna tas fram med hjälp av Cisions egna rankningsmetod över inflytande i digitala nyhetsmedier och sociala medier. Arbetet med att utse de nominerade börjar tidigt under hösten genom att Cisions researchteam tar fram en lista över inflytelserika personer inom PR och kommunikation. De utgår då ifrån en mängd parametrar så som antal följare i sociala medier till spridning av innehåll och mediesynlighet. Varje parameter viktas sedan noggrant och möjliggör en sortering för att få fram de personer som under året haft störst inflytande. Parametrarna ses årligen över för att de ska spegla de trender och betydande faktorer som präglar dagens digitala kommunikation.  

För att kunna nomineras till Cision PR Influencer Award krävs att man antingen är knuten till en byrå som arbetar med PR eller är PR-konsult i egen regi. Personen måste även ha varit omnämnd i traditionell media minst en gång under 2021 för att kunna kvala in på listan.

 

2020 års vinnare av Cision PR Influencer Award var Sharareh Hoss. Tidigare utmärkelser har gått till Daniel Redgert, Viktor Frisk, Simon Strand, Jerry Silfwer, Deeped Niclas Strandh, Fredrik Wass, Lina Thomsgård, Brit Stakston och Paul Ronge.  

Lämna en recension