Cision PR Influencer Award delas ut för 10:e gången den 26 november 2020 och idag offentliggörs de 20 PR-konsulter som är nominerade i år.

 

Sedan Cision PR Influencer Award instiftades som ett inslag på Spinngalan 2011 har de parametrar som tas med i arbetet med att mäta störst inflytande i digitala medier ständigt utvecklats för att följa rådande trender.

”När vi startade 2011 låg fokus på synlighet i traditionella medier på internet och i sociala medier. Sedan dess har tiderna förändrats och våra parametrar likaså ”, säger Anne Smitt, produkt- och marknadschef på Cision. ”2020 är ett speciellt år då vi alla tvingats bli fullt digitala. Vi tittar därför på hur väl man lyckats ställa om sin verksamhet till de nya förutsättningar Corona-pandemin medfört”.

Som väntat finns både nya och gamla namn med på årets lista.

”Brit Stakston har funnits med på topp 20 ända sedan 2011 men vi ser även en del nykomlingar, däribland Leo Gerdén som troligtvis är vår yngsta nominerade någonsin”, säger Anne Smitt.  

Vinnaren av Cision PR Influencer Award koras den 26 november i Cisions sociala kanaler. Den 18 november publiceras listan över de topp 5 finalisterna.

 

De 20 nominerade till i utmärkelsen Cision PR Influencer Award 2020 (utan inbördes ordning) är:

 

För att kunna nomineras till Cision PR Influencer Award krävs att man antingen är knuten till en byrå som arbetar med PR eller är PR-konsult i egen regi. Personen måste även ha varit omnämnd i nyhetsmedier på nätet minst en gång under mätperioden för att kunna kvala in på listan.

Fjolårets vinnare av Cision PR Influencer Award var Daniel Redgert. Tidigare utmärkelser har gått till Viktor Frisk, Simon Strand, Jerry Silfwer, Deeped Niclas Strandh, Fredrik Wass, Lina Thomsgård, Brit Stakston och Paul Ronge. 

 

Relaterat innehåll

Läs mer om Cisions IR-tjänster här

Lämna en recension