Arkiv för IR Today

IR Today är vårt nyhetsbrev för dig som är intresserad av Investor Relations och finansiell kommunikation. På den här sidan hittar du ett arkiv över tidigare skickade IR Today. Om du inte är prenumerant och vill anmäla dig kan du göra det längst ner på den här sidan.


Så engagerar du investerare i din story och 8 punkter att bocka av när du skriver pressmeddelande

April 2017

Slipa på dina färdigheter när det kommer till pressmeddelanden genom att förkovra dig i bästa tidpunkten för utskick och en checklista bestående av 8 tips. Lyssna på IR-poddens börsintroduktionsavsnitt eller läs på hur du förmedlar din varumärkesberättelse för dina investerare. Missa inte heller infografen som förklarar psykologin bakom färgerna och vilka färger du bör omge dig av beroende på företagets profil.

 

 


Så kommunicerar du när ekonomichefen avgår och cheklista för din första tid inom IR

Februari 2017

Vi erbjuder en checklista för dig som nyligen har börjat arbeta med IR. Dessutom kan du lära dig hur du ska kommunicera för att lugna investerarna om ekonomichefen avgår och få koll på LinkedIns senaste uppdateringar. Missa inte heller när vi tipsar om hur du skapar värdefulla relationer med de som investerar i obligationer.

 

 


7 tips inför börsnoteringen och en riktigt god jul!

December 2016

I 2016 års sista IR Today bjuder vi på sju tips inför din börsnotering och läsning om vikten av förtroende i kommunikation. Schibsted spanar in i 2017 i sin Future Report och du får lära dig 10 kommunikationsegenskaper som en bra ledare besitter. Läs även om kriskommunikation i det föränderliga medielandskapet.

 

 


Tips inför kvartalsrapporten och digitala trendspaningar

Oktober 2016

Vi bjuder på en intervju med Thule Groups IR-chef Fredrik Erlandsson och tipsar dig om två poddavsnitt av IR-podden som passar perfekt i rapportperioden. Internetstiftelsen i Sverige släpper snart ny statistik över hur svenskarna använder internet och vi har intervjuat Pamela Davidsson, chef för statistik och fakta på IIS. Utöver detta hittar du trendspaningar kring digitala trender och får insikt i de saker som vi irriterar oss mest på när det gäller sociala medier.

 

 


Gratis frukostseminarium och nytt poddavsnitt med Günther Mårder

Augusti 2016

Du får ett nytt avsnitt av IR-podden med Günther Mårder, Vd på Företagarna och en av Sveriges största digitala makthavare inom finanssektorn. Våra amerikanska kollegor har tagit tempen på presidentvalet i USA, läs om ‘influencer marketing’ och få tips på hur du arbetar med journalister. Vi har dessutom listat 4 podcasts du inte bör missa och vår nya koncernchef Kevin Akeroyd har ordet.

 

 


Frukostseminarium och nytt poddavsnitt

Maj 2016

Vi bjuder in till ett kostnadsfritt frukostseminarium med Lannebo Fonders stjärnförvaltare Johan Ståhl och Claes Murander, som berättar om sin syn på bra börskommunikation. Hallvarsson & Halvarssons vd Martin Petersson befinner sig i poddstudion och pratar om IR-konsultens roll och du hittar en hel lista över populära kommunikationspoddar – både svenska och amerikanska.

 

 


Cisions Journalist- och kommunikatörsundersökning 2017 har öppnat

Mars 2017

Delta i kommunikatörsundersökningen 2017 som i år har ett särskilt fokus på förtroende och tillit. Läs Dagens Opinions artikel om Cisions nya koncernchef som berättar om framtida ambitioner eller spana in 8 råd att följa när du skapar relationer med analytiker på sell-side.

 

 


Sociala medier för IR och topp 5 avsnitt av IR-podden

Januari 2017

Förkovra dig i hur IR-avdelningen bäst integreras med bolagets övriga kommunikation, gör dig redo inför nästa Investors Day med en checklista på nödvändiga förberedelser eller lär dig skapa medievänligt innehåll. Missa inte heller vår topplista där vi rankar de fem mest lyssnade avsnitten av IR-podden.

 

 


Viktor Ström i IR-podden och framtidens kommunikationstrender

November 2016

I månadens IR Today träffar du DI Digitals Viktor Ström i ett nytt avsnitt av IR-podden där han bland annat pratar om ekonomijournalistikens utveckling i Sverige och ger sin syn på digitaliseringen inom näringslivet och dess påverkan på börsmarknaden. Läs om investor relations-arbetet i fastighetsbranschen och lär dig hur läkemedelsbolagen jobbar med content marketing. Vi tipsar också om fem poddar om amerikansk politik och ger dig insikter kring framtidens kommunikation.

 

 


Seminarium om årsredovisningar och 100 bra bloggar

September 2016

Hallvarsson & Halvarssons Maria Hanell, chef för Finansiell rapportering, delar med sig av sina tips om årsredovisningar i nya avsnittet av IR-podden. Vi ger dig inspiration kring vad du ska tänka på när du skickar finansiell information, läs om Coops nya digitala satsning och ta del av årets upplaga av Global social journalism study. Vill du lära dig mer om SEO och digitala trender ska du kolla in listan med 100 marknadsföringsbloggar.

 

 


Twittrande börs-vd:ar och Sveriges bästa ekonomijournalister

Juni 2016

Vår årliga journalist- och kommunikatörsundersökning är publicerad och i år läser du den uppdelad i två olika rapporter – en med fokus på relationen mellan journalister och kommunikatörer och en som tittar mer på kommunikatörens framtid. a reda på vilka börs-vd:ar som är mest aktiva på Twitter och se hela listan över Sveriges bästa ekonomijournalister.

 

 


Nytt avsnitt av IR-podden ute!

Mars 2016

Lyssna på nya avsnittet av IR-podden med finansanalytikern och börsjournalisten Peter Malmqvist och delta i vår årliga journalist- och kommunikatörsundersökning. Läs om hur en av våra kunder fick genomslag på sin nyhet med Cision Promoted och Cecilia Ketels, Head of Investor Relations på Axfood AB, berättar hur IR-arbetet fungerar i livsmedelsbranschen.

 

 

 

Vill du prenumerera på något av våra nyhetsbrev? Fyll i dina uppgifter nedan.

By submitting this form, you are confirming you have read and agree to our Terms and Privacy Statement.