Så här drar du nytta av AI i din kommunikation 

Hur kan kommunikationsproffs använda AI på bästa sätt idag och i framtiden? I det här poddavsnittet utforskar vi hur AI påverkar PR- och kommunikationsarbetet. Våra gäster är Christian Landgren, AI-expert och VD för Iteam och Karin Bäcklund, PR-konsult från Not Just Cake som bevakar AI-utvecklingen i nyhetsbrevet “Det här har hänt på Internet”. 

Avsnittet är fullproppat med inspiration och tips på bra AI-verktyg, hur man kommer igång och vad man ska vara vaksam på. Ett axplock av frågeställningar som diskuteras:  

  • Hur bra är AI-tjänsterna? Ska man se på det som en praktikant eller går det att använda som en senior kollega? 
  • På vilket sätt kan AI ge oss nya insikter och förbättra vår kreativitet som PR-proffs?
  • Vilka smarta användningsområden för AI finns idag som förbättrer en kommunikatörs vardag? Och vilka är de bästa AI-tjänsterna just nu? 
  • Hur ska man göra för att AI-genererade bilder och texter från chatbotar blir så bra att de skapar engagemang och förtroende?
  • Vilka är de svåra frågorna med AI vi behöver diskutera och fundera kring i kommunikationsbranschen? 
  • Sen ställer vi även en grundläggande fråga – vad är egentligen AI? 
Avsnitt 102– Så här drar du nytta av AI i din kommunikation
Avsnittet är ungefär 55 minuter långt

 

 

Om Passion för kommunikation

I Cisions podcast Passion för kommunikation bjuder vi i varje avsnitt in en specifik gäst som är specialist inom sitt område. Det bjuds på tips, trendspaningar och intressanta samtal. I varje avsnitt är Oskar Larsson, marknadschef på Cision och Åsa Melin Mandre, PR-konsult på Greenhill Relations med i studion. Gemensamt för alla gäster, Oskar och Åsa är att de alla delar en passion för kommunikation.