För första gången sedan pandemin började hölls åter World Economic Forum i Davos 2022.

Hur bevakade medierna denna händelse?

Våra experter och analytiker har tittat på mediebevakningen av årets upplaga av World Economic Forum. Evenemanget var speciellt av många skäl: förutom att globala ledare från politik och näringsliv möttes i Davos för första gången sedan pandemin satte kriget i Ukraina också sin egen prägel på evenemanget.

Men vilka insikter kan man få från medieanalysen? 

  • Kriget i Ukraina var det dominerande ämnet, medan klimatkris eller pandemi hamnade i bakgrunden. Det finns dock knappast något ämne som kan betraktas isolerat. 
  • World Economic Forums relevans och rykte har fått sig en törn. I avsaknad av ledare från centrala regeringar och hela landsdelegationer minskar den globala synligheten för Davos 2022 avsevärt jämfört med det senaste mötet på plats 2020.
  • World Economic Forum har aldrig tidigare rapporterats så negativt: med 13 % negativ rapportering nåddes en ny bottennotering
  • Teknikföretag och läkemedelsföretag uppnår den högsta synlighetssiffran bland aktörerna inom den privata sektorn. 

Ladda ned rapporten för fler viktiga insikter i vad kommunikatörer bör känna till om de vill använda World Economic Forum som en kommunikationsplattform. 

 
Fyll i formuläret nu och få alla insikter från medieanalysen av World Economic Forum 2022. 

Felaktig information? Töm formuläret

Genom att fylla i formuläret godkänner du att Cision kan använda din information för att kontakta dig med marknadsrelaterad kommunikation (nyhetsbrev, inbjudan till webinarium, eventinbjudningar, produktinformation och utbildande material). För mer information, vänligen läs vår Integritetsdeklaration.

Lämna en recension