47 procent av kommunikationschefer rapporterar direkt till VD. Och 52 procent instämmer i att deras arbete har blivit mer utmanande. Det och mycket mer visar undersökningen ”Global Comms Report 2023” från PR Week och Cision.

I samarbete med branschtidningen PR Week har Cision för sjätte året i rad genomfört undersökningen “Global Comms Report” för att identifiera utmaningar och möjligheter för kommunikationsavdelningar världen över. I år har 440 kommunikationschefer från USA, Kanada, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Sverige, Australien, Kina, Hongkong och Singapore deltagit i undersökningen.

Ett axplock av resultaten från ”Global Comms Report 2023”:

  • 47 procent av kommunikationscheferna rapporterar direkt till VD, medan 30 procent rapporterar till marknadschefen.

  • 58 procent av kommunikationscheferna är optimistiska kring hur relationen med den högsta företagsledningen kommer att utvecklas under det kommande året.

  • 52 procent av kommunikationscheferna globalt instämmer i att deras arbete har blivit alltmer utmanande. För Europa är motsvarande siffra 44 procent.

  • En av de största utmaningarna för kommunikationsavdelningar är att ”konvertera data till insikter som ger handlingskraft”. 

Läs mer i hela ”Global Comms Report 2023”.

Ladda ned Global Comms Report 2023

Felaktig information? Töm formuläret

Genom att fylla i formuläret godkänner du att Cision kan använda din information för att kontakta dig med marknadsrelaterad kommunikation (nyhetsbrev, inbjudan till webinarium, eventinbjudningar, produktinformation och utbildande material). För mer information, vänligen läs vår Integritetsdeklaration.

Lämna en recension