För första gången släpper Cision en undersökning av journalister i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Vi har i rapporten State of the Media: Nordic Edition frågat knappt 1200 journalister i de fyra länderna om deras utmaningar, förtroendet för journalistiken, teknikens framfart och mer! 

Rapporten visar en del betydande skillnader länderna emellan, det korta geografiska avståndet till trots. I Norge upplever majoriteten av journalisterna att förtroendet för medier ej har förändrats det senaste året medan de övriga länderna pekar på en nedåtgång i förtroende från allmänheten.

Samtidigt enas de nordiska länderna i den överhängande utmaningen som påverkar hela verksamheten, en utmaning som lyfts som den största i samtliga länder och som handlar om personal- och resursrelaterade frågor. Därefter följer problematiken med sociala medier och sökmotorers framfart på bekostnad av traditionella medier som lyfts som den andra största utmaningen.

Ladda ned hela rapporten kostnadsfritt här!

LADDA NED RAPPORTEN HÄR

Felaktig information? Töm formuläret

Genom att fylla i formuläret godkänner du att Cision kan använda din information för att kontakta dig med marknadsrelaterad kommunikation (nyhetsbrev, inbjudan till webinarium, eventinbjudningar, produktinformation och utbildande material). För mer information, vänligen läs vår Integritetsdeklaration.

Lämna en recension