Med den senaste veckans råa vindar känns hoppet om en brittsommar långt borta. Här i London har temperaturen sjunkit drastiskt den senaste veckan och enligt väderleksrapporten är det ännu kallare i Sverige. Men att hängmattan och grillen är undanstoppade för i år betyder knappast att vi måste hålla oss inomhus till vårdagjämningen. Talesättet “det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” är ett som bloggarna i månadens bloggtopp säkert ställer sig bakom. Ämnet för septembers bloggtopp är nämligen friluftsliv och bloggarna i topplistan behandlar alla möjliga utomhusaktiviteter, från surfing till fiske, från segling till fågelskådning.

På första plats i Cisions bloggtopplista ligger bloggen Längdskidåkaren Adam Steen som drivs av 26-årige Adam Steen. Förutom längdskidåkning – som han ägnar sig åt året om, på rullskidor då snön saknas – skriver han även om de andra träningsformerna han sysslar med, till exempel cykling och terränglöpning. Den som är nyfiken på vattensporter besöker Surfsverige, Sveriges största sida om surfing. Bloggen erbjuder ett forum för surfingrelaterade frågor och en marknad där medlemmar kan köpa eller sälja allt från brädor till fenor.  På sjätte plats hittar vi bloggen En jakt- och friluftsintresserad sjuksköterskas vardag, driven av norrlandstjejen Anna-Sara Persson, som delar med sig av sina erfarenheter kring viltrecept, jakt och fiske från södra Lapplands inland. Om fiske handlar Fiskeguide Joakim Sandgren, nummer tio i Cisions topplista. Med laxtrolling och spinnfiske som specialitet samt Vänern och Vätterns bland sina hemmavatten guidar Joakim läsarna genom sina fiskeäventyr.

Foto: www.fotoakuten.se

Foto: www.fotoakuten.se

För den som känner suget efter frisk luft och motion finns flera uteaktiviteter att delta i under hösten. Vad sägs om Göteborg Marathon?  Eller kanske en kajaktur i Stockholms skärgård? Eller varför inte besöka Jokkmokk för att tjuvstarta skidsäsongen?

Kolla in septembers bloggtopp här.

fornamn.efternamn@cision.com'

About Moa Wirde

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Moa Wirde contributed a whopping 8 entries.