Cisions researchteam har varje månad sedan januari 2010 sammanställt bloggtoppar inom ett specifikt ämnesområde. Allt från fotboll och film till miljö och politik har behandlats i listorna, som även publiceras på Cisions brittiska och övriga nordiska hemsidor. Om bloggarna lyckas nå prispallen eller hamnar på en tiondeplats avgörs av Cisions metodik, som utgår från bland annat antal inlänkar, kommentarer och bloggar i bloggrullen – ju fler desto bättre! Hur ofta bloggen uppdateras och hur länge den har funnits har också betydelse för slutplaceringen.

Själva ämnet för bloggtoppen knyter ofta an till något som är på tapeten vid den tidpunkt då topplistan publiceras. Med Stockholms, Oslos, och Köpenhamns modeveckor nyligen avslutade och London Fashion Week runt hörnet är förstås mode ett passande tema för augustis ranking. Att september är lika med början på ett nytt modeår gör temat ännu relevantare! (Dokumentären om redaktionen på amerikanska Vogue hette knappast “The September Issue” utan anledning…)

De trendmedvetna – alltid redo med ett stilrent modemagasin under armen – har sedan länge förberett sig för den stundande säsongen. Troligen har de även spanat in en eller annan modeblogg, vars skribenter med självklar visshet levererar senaste nytt i trendväg.

Bild från COSMOWORLDS.com

Bild från COSMOWORLDS.com

På första plats i Cisions topplista över svenska modebloggar finner vi Lisaplace, skriven av 15-åriga Lisa Olsson som på sin bildrika blogg delar med sig av såväl budgettips under femhundralappen som inspirerande designplagg, till exempel ett par minst sagt ovanliga huvudprydnader i fågelns tecken. På tredje plats ligger Manolo.se, en blogg som liksom många andra bloggar i genren ger dagliga uppdateringar om kläder, skor, accessoarer och skönhet, men skiljer sig från mängden då den enbart vänder sig till män. Den som söker en komplett guide till streetwear, gatumode och designertoys besöker Streetfashion.se, nummer tio i Cisions bloggtopp.

 

För den som trots vägledning från dessa modebloggar känner sig osäker på höstens och vinterns trender kan dessa förenklat sammanfattas såhär: kappor i kamel- och hudtoner är helrätt, 50-talssilhuett med insvängd midja och knälång kjol gör comeback, chukkaboots är säsongens självklara skoval för trendmedvetna män och shearlingjackan ett måste för båda könen.

Kolla in augustis bloggtopp här.

 

.

fornamn.efternamn@cision.com'

About Moa Wirde

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Moa Wirde contributed a whopping 8 entries.