Precis som i april förra året rankar vi denna månad bloggare inom kommunikation, reklam och PR! Vi tycker det är passande att publicera denna bloggtopp såhär i anknytning till årets stora reklamgala: Guldägget.

Här är månadens topplista:

  1. Nikke Index
  2. Sökmotorkonsult.se
  3. ronnestam.com
  4. Deepedition DigitalPR
  5. Doktor Spinn
  6. Sociala medier
  7. jardenberg unedited
  8. åkestam.holst
  9. Nina Åkestam
  10. PRAT

Förra årets topplista rankade topp 15 bloggar inom kommunikation, reklam och PR. Detta år har vi hållit oss till topp 10. Vad vi kan se är att en hel del nya bloggar tillkommit i listan, t.ex. Sökmotorkonsult.se, Deepedition DigitalPR och Nina Åkestam. Detta beror på att vi numera inkluderar alla typer av bloggar, även sådana som tillhör företag, bloggportaler och webbtidningar, i våra rankningar. Tidigare rankade vi bara helt fristående bloggar. Nikke Index som kommer etta på årets topplista var förra året rankad som nummer elva – riktigt roligt att se honom klättra till toppen!

Bloggtoppen tas fram av vårt research-team i London varje månad. Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, läsarkommentarer och delning i sociala medier, Twitterföljare och Facebook-likes. Har du frågor eller vill veta mer om vår bloggtopplista? Kontakta oss gärna.